Delavnica poteka tudi v Medvodah. Skupina se imenuje Javor, vodi pa jo nekdanja atletinja, olimpijka Eufemija Štorga (v ospredju).

Dihamo z naravo se nadaljuje

Humanitarno društvo Šola zdravja brezplačno delavnico Dihamo z naravo organizira na sedemnajstih lokacijah po vsej Sloveniji – tudi na Gorenjskem. Po poletnem premoru so se znova zbrali.

Kranj – Delavnica Dihamo z naravo je za vse udeležence brezplačna, saj jo sofinancira Ministrstvo za zdravje. Po poletnem premoru se vodena vadba od konca avgusta nadaljuje na vseh lokacijah.

Na njej udeleženci vseh generacij spoznavajo različne tehnike dihanja, meditacijo in vizualizacijo skozi sprehode v naravi. Pristopi znanstveno dokazano pozitivno vplivajo na imunski sistem in dobro počutje, uravnovešajo krvni tlak, srčni utrip in raven sladkorja. Za udeležbo je potrebna zgolj udobna obutev, primerna za hojo, in ustrezna oblačila. »Namen aktivnosti Dihamo z naravo je, da svojo pozornost z zunanjih čutil povlečemo navznoter in začnemo poslušati sebe. V hitrem tempu življenja, ki nas obdaja, to storimo redko, zato so uporabljeni holistični pristopi odličen začetek k sprostitvi uma in telesa. Posledično vplivamo na svoje misli in zdravje. Ta usvojena osnovna znanja lahko kasneje uporabimo, kadarkoli začutimo potrebo,« pravi meditacijski vodja projekta Dihamo z naravo Andraž Purger.

Vadba enkrat tedensko poteka na sedemnajstih lokacijah po Sloveniji. Na Gorenjskem se je lahko udeležite v Domžalah (zbor ob ponedeljkih ob 19. uri pred zdravstvenim domom), v Kamniku (zbor ob 19. uri pred OŠ Marije Vere), v Medvodah (zbor ob četrtkih ob 19. uri na igrišču med bloki v Preski) in v Kranju (zbor ob sredah ob 19. uri na parkirišču pred OŠ Franceta Prešerna).

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

pretežno jasno
vlažnost: 74 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/29

ponedeljek

18/30

torek

18/32

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLASBA / Kranj, 9. julij 2024

Koncert večnih uspešnic Sepulture

IZLETI / Cerklje, 9. julij 2024

Kolesarski izlet DU Cerklje

IZLETI / Kokrica, 12. julij 2024

Pohod DU Kokrica

GLASBA / Kranj, 12. julij 2024

V Kranju legendarni The Exploited

 

 
 

 

 
 
 

Pred potjo je rekla: »Mat' 'ma jajca, pa gre.« / 07:15, 7. julij

Čestitke! Res velik podvig, vam še veliko podobnih privoščim iz srca!

Odprtje nove ceste spremljal protest / 21:46, 5. julij

Slovenci smo resnično eni čudni ljudje. Če se nič ne gradi se jajcamo, če se gradi protestiramo. So še vedno najboljše obljube, potem se pa nič ne dela?

Obvoznica v Železnikih ni odprta / 11:14, 5. julij

Čez poletje pa res ni za pričakovati, da bodo državni organi izdali vsa dovoljenja. UE stavkajo in večina zaposlenih po ministrstvih je na Hrvaške,. Držimo pesti, da bo obvoznica odrta do konca leta.

Prvič po obvoznici / 10:21, 4. julij

Izjava ministrstva za infrastrukturo: "Kot izhaja iz medijskih objav, so v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi pred...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 04:18, 1. julij

JEK2 bo s proizvodno ceno 180€/MWh (upajmo) konkurenčna samo v zimskem času. Cena iz amortiziranega NEK-a je 40€/MWh. Se bojim, da bo JEK2 nasedel projekt kot TEŠ6.

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 12:27, 28. junij

JEK2 ja. Samo pri hidroelektrarnah naj ostane, in še veliko manjših naj se zgradi. Enako TEŠi. Časi so taki, da moramo imeti različne vire. ...

Jek2 je dolgoročna naložba v zanesljivo oskrbo z nizkoogljično električno energijo / 19:40, 26. junij

zarad mene mamo lahko še več nukleark, ampak potem hočem da podremo tudi nekaj hidroelektrarn in ne gradimo novih. pa ne smemo pustiti da to...