Zapleti s smučiščem Zatrnik se nadaljujejo

Gorjanski občinski svetniki so na izredni seji županu Petru Torkarju podelili posebno pooblastilo, da jih bo zastopal v postopku, ki ga je RTC Zatrnik sprožil pred upravnim sodiščem.

Zgornje Gorje – V Gorjah so imeli v sredo še eno izredno sejo, povezano z oživitvijo smučišča Zatrnik. Družba RTC Zatrnik, ki želi smučišče obnoviti, je namreč na upravno sodišče vložila tožbo zoper majski sklep Občinskega sveta Občine Gorje. Gre za dokaj zapletene pravne postopke, družbo RTC Zatrnik pa pri tem zastopa odvetniška družba Senica.

V tožbi, ki so jo na Občini Gorje prejeli sredi avgusta, RTC Zatrnik zaradi dvoma v nepristranskost zahteva izločitev župana Petra Torkarja iz postopka odločanja o pritožbi, ki so jo v RTC Zatrnik vložili zoper januarski sklep občinske uprave. Ta je s sklepom ustavila predhodni postopek ugotavljanja potrebe po žičniških napravah, obenem pa odločila, da stroški postopka pri tem niso nastali.

V RTC Zatrnik so se februarja pritožili na del sklepa, po katerem bi morali sami kriti stroške postopka. Hkrati pa so v pritožbi zaradi dvoma v nepristranskost zahtevali izločitev župana Petra Torkarja iz nadaljnjih postopkov.

Na majski seji so gorjanski občinski svetniki izločitev župana zavrnili. Zato se je RTC Zatrnik z zahtevo po izločitvi župana in tudi po povrnitvi odvetniških stroškov in stroškov izvedenca zdaj obrnil na upravno sodišče.

Ker je tožena stranka gorjanski občinski svet, so na sredini izredni seji gorjanski občinski svetniki županu Petru Torkarju podelili posebno pooblastilo, da jih bo zastopal v postopku pred upravnim sodiščem, dali pa so mu tudi soglasje, da za to lahko pooblasti drugo osebo.

Saga o oživitvi smučišča Zatrnik se tako nadaljuje. Gorjanski občinski svetniki so že decembra lani v predhodnem postopku ugotavljanja potrebe po žičniških napravah zavrnili obstoj javnega interesa za oživitev žičniških naprav na Zatrniku in s tem pokazali nasprotovanje oživitvi smučišča. Sledil je sklep občinske uprave, s katero so zaradi spremembe zakonodaje ustavili omenjeni predhodni postopek, zdaj pa se postopki nadaljujejo v smeri podelitve koncesije. Na potezi je tako ponovno gorjanski občinski svet, ki mora sprejeti odlok o koncesiji. Po napovedi župana Petra Torkarja bodo o odloku odločali še letos, a le, če s strani RTC Zatrnik ne bodo ponovno prejeli dodatnih zahtev, o katerih bodo morali odločati.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/28

ponedeljek

13/28

torek

12/28

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 23. maj 2022

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Kranj, 26. maj 2022

Planinsko-pohodniški izlet Kavčič–Lipnik

IZLETI / Škofja Loka, 27. maj 2022

V Prekmurje

IZLETI / Kranj, 27. maj 2022

Z vlakom do Kopra, peš v Izolo

IZLETI / Kranj, 28. maj 2022

Na hrvaško Ivanščico

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

 

 
 

 

 
 
 

Treba se je povezovati / 19:17, 21. maj

Sedeže podjetij čimprej prenesti v Avstrijo. Svoboda prinaša nacionalizacijo.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 19:15, 21. maj

Ocenjena vrednost 20M€, dolg 30M€. Neka jaka firma. Nakup ima toliko smisla kor Merlakova vlaganja v Bohinj.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 09:24, 21. maj

Nič bati! Bomo drago nazaj kupili (politika in najboljši menedžerji si bodo omastili brke), vložili davkoplačevalski denar (nobene nove boln...

Poslanci izvolili predsednico / 08:41, 20. maj

Gospodarska rast 9,80 %
Inflacija 7%
Dvig cen osn. življ. potrebščin cca. 40%
Višje plače 0%
Evo, mamo mi to...

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 08:37, 20. maj

Odlično, a je še kej ostalo iz gnilega socijalizma, da nismo prodal?

Rekonstrukcija Železniške ulice / 23:19, 19. maj

Konec projekta bo verjetno oktobra. Samo letnica še ni znana. Kako obnavljajo ceste po Radovljici... to svet še ni videl. Po smrt poslat te izvajalce. To je noro.

Plinovod zapletel umestitev brvi / 08:04, 19. maj

Kako so dobili gradbeno dovoljenje brez PZI-ja mi ni jasno, če ne vedo, da je na trasi plinovod. Nekdo na upravni enoti je bil dobro podmazan.