Zapleti s smučiščem Zatrnik se nadaljujejo

Gorjanski občinski svetniki so na izredni seji županu Petru Torkarju podelili posebno pooblastilo, da jih bo zastopal v postopku, ki ga je RTC Zatrnik sprožil pred upravnim sodiščem.

Zgornje Gorje – V Gorjah so imeli v sredo še eno izredno sejo, povezano z oživitvijo smučišča Zatrnik. Družba RTC Zatrnik, ki želi smučišče obnoviti, je namreč na upravno sodišče vložila tožbo zoper majski sklep Občinskega sveta Občine Gorje. Gre za dokaj zapletene pravne postopke, družbo RTC Zatrnik pa pri tem zastopa odvetniška družba Senica.

V tožbi, ki so jo na Občini Gorje prejeli sredi avgusta, RTC Zatrnik zaradi dvoma v nepristranskost zahteva izločitev župana Petra Torkarja iz postopka odločanja o pritožbi, ki so jo v RTC Zatrnik vložili zoper januarski sklep občinske uprave. Ta je s sklepom ustavila predhodni postopek ugotavljanja potrebe po žičniških napravah, obenem pa odločila, da stroški postopka pri tem niso nastali.

V RTC Zatrnik so se februarja pritožili na del sklepa, po katerem bi morali sami kriti stroške postopka. Hkrati pa so v pritožbi zaradi dvoma v nepristranskost zahtevali izločitev župana Petra Torkarja iz nadaljnjih postopkov.

Na majski seji so gorjanski občinski svetniki izločitev župana zavrnili. Zato se je RTC Zatrnik z zahtevo po izločitvi župana in tudi po povrnitvi odvetniških stroškov in stroškov izvedenca zdaj obrnil na upravno sodišče.

Ker je tožena stranka gorjanski občinski svet, so na sredini izredni seji gorjanski občinski svetniki županu Petru Torkarju podelili posebno pooblastilo, da jih bo zastopal v postopku pred upravnim sodiščem, dali pa so mu tudi soglasje, da za to lahko pooblasti drugo osebo.

Saga o oživitvi smučišča Zatrnik se tako nadaljuje. Gorjanski občinski svetniki so že decembra lani v predhodnem postopku ugotavljanja potrebe po žičniških napravah zavrnili obstoj javnega interesa za oživitev žičniških naprav na Zatrniku in s tem pokazali nasprotovanje oživitvi smučišča. Sledil je sklep občinske uprave, s katero so zaradi spremembe zakonodaje ustavili omenjeni predhodni postopek, zdaj pa se postopki nadaljujejo v smeri podelitve koncesije. Na potezi je tako ponovno gorjanski občinski svet, ki mora sprejeti odlok o koncesiji. Po napovedi župana Petra Torkarja bodo o odloku odločali še letos, a le, če s strani RTC Zatrnik ne bodo ponovno prejeli dodatnih zahtev, o katerih bodo morali odločati.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 28. junij 2022

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Preddvor, 28. junij 2022

Korenine Slovencev in Preddvor v preteklosti

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 30. junij 2022

Izlet Vojsko–Hudournik

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

OBVESTILA / Kranj, 7. julij 2022

Srečanje gorenjskih upokojencev

IZLETI / Kranj, 9. julij 2022

Izlet v neznano

OBVESTILA / Vodice, 1. september 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

 

 
 

 

 
 
 

Novi fašizem / 07:53, 25. junij

Indija in demokracija? Kastni sistem in demokracija? Mogoče pa res. V Sloveniji že gremo po tej poti. Sicer pa, mogoče sta pa LBGTQ in femin...

Ukrepi zoper visoke cene goriv / 08:52, 24. junij

Omejevanje cen na avtocestah v času glavne sezone je bedarija, ki smo jo izvesti samo Butalci. Tranzit polni naše avtoceste, mi pa nimamo od tega nič. Butale par excellence.

Od danes goriva spet dražja / 22:12, 22. junij

Tega je kriv predsednik vlade. Podražitev bi se morala oznaniti eno uro pred uradno veljavnostjo. Pri njem bodo same podražitve in nobenih b...

Od danes goriva spet dražja / 09:11, 22. junij

Kaj naj rečem.
Med prejšnjo vlado nismo bili Slovenci cigani pa tud pump nismo zapiral !!!

Od danes goriva spet dražja / 09:39, 21. junij

Slovenci smo cigani, to je znano. Ampak, da so nekateri tako pokvarjeni, da gredo zapret bencinske zaradi par milijončkov in pokazat na tiso...

Ni šlo za ugrabitev / 15:17, 20. junij

Čudna potegavščina. Občan je ravnal pravilno in pohvalno, kako naj pa ve kakšne neumnosti si nekateri izmišljajo.

K lahki hrani sodi lahka voda / 15:15, 20. junij

K lahki hrani spada primerno vino. Ne v potokih, ampak kozarček za boljši apetit.