Na glasbenem taboru so otroci spoznali glasbeno pravljico Češnja.

Lepo je deliti ...

Na domačiji Tešnak na Hotavljah je sedem mladih študentov glasbe, biologije in jezikoslovja minuli teden pripravilo štiridnevni glasbeni tabor, na katerem je več kot trideset otrok prepevalo, ustvarjalo in raziskovalo okolico.

V želji, da bi povezanost in veselje, ki ju doživljajo v naravi in ob glasbi, prenesli tudi na otroke, so se Hana Kavčič, Gal Golob, Nejc, Jon in Luka Poljanec, Matija Mlakar Medved, Julijana Zupanič ter Benjamin Barbarič odločili, da izvedejo štiridnevni otroški glasbeni tabor. Namenjen je bil otrokom od 8. do 14. leta starosti brez kakršnegakoli glasbenega predznanja. Ker so želeli, da bi udeležbo omogočili čim širši skupini otrok, pa so svoje mentorsko delo opravili prostovoljno, je razložila Hana Kavčič.

Na podlagi zgodbe, ki jo je napisal Matija Mlakar Medved, uglasbil pa Nejc Poljanec, so otroci prek igrivih delavnic spoznali glasbeno pravljico Češnja in jo zadnji dan tabora ob inštrumentalni spremljavi mentorjev izvedli za starše. »Z vsebino pravljice in poučnim preživljanjem časa v naravi smo skušali pri otrocih razvijati ljubezen do narave in medsebojno povezanost.« V pravljici namreč spoznamo dva lačna in izgubljena pastirca. Eden najde majhno gozdno jagodo, ki jo, kljub hudi lakoti, podeli s prijateljem. Osamljena luna ju gleda in ganjena potoči solzo na jaso, kjer spita pastirca, iz solze pa čez leto in dan vzklije drevo, na katerem rastejo 'jagode' po dve in dve, da bi jih ljudje še rajši delili drug z drugim. Ko čez dolga leta pod češnjo pride skopuška gospa, sprva ne razume, da je sadove lepše deliti z drugimi. Kmalu ji je za pohlep žal, v prebivalcih jase pa odkrije prijatelje. Tudi delavnice so navezali na pravljico: izdelovali so kljunčke in obleke za škorce ter kvačkali češnje, pesmi, ki so se jih naučili, pa so povzemale ali poglobljeno opisovale dogodke iz pravljice.

Z nami so svoje vtise s tabora delili tudi otroci. Maša je najbolj uživala v lovu na zaklad, kjer jih je na koncu čakala nagrada v obliki češnjeve torte. »Mentorji pa so se oblekli v kostume pastirčkov in je bilo zelo zabavno.« Izabela je z velikim navdušenjem kvačkala češnje, Lanu pa je bilo všeč že to, da je imel tako priložnost spoznati nove prijatelje in se z njimi veliko družiti. Tudi Nikola je dejal, da se je zelo zabaval z novimi prijatelji, še posebno pa je užival v biološki delavnici.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

oblačno
vlažnost: 50 %
veter: Z, hitrost: 29 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. maj 2022

Na Matajur

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

 

 
 

 

 
 
 

Na Veliko planino po asfaltu / 17:49, 16. maj

Malo poglejte po Avstriji in Italijo po Dolomitih. Vsaka gora ima svojo gondolo. Prelazi so vsi asfaltirani, cesta je široka. Turizem tam cv...

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 16:10, 16. maj

NIč ne bo, Janezi in Micke. Dohtar naj DELA v javnih Zavodih.... ali pa privat v svojih prostorih. Ne pa da dopoldan čakaš par let - popold...

Na Veliko planino po asfaltu / 15:48, 16. maj

Grozljivo. Pa asfalt do Doma v dolini Vrat.... Pa kam se boste še nasrali z avtomobili..... Ta pravi planinci gredo tudi mal peš. Taki posegi v naravo bi morali bit prepovedani.

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.