Komunalno infrastrukturo so s prerezom traku svojemu namenu tudi uradno predali predsednica komisije za starejše gasilke in gasilce PGD Polje Marinka Potrč, župan Aco Franc Šuštar in predsednik Moto kluba Mak Matjaž Kuhta. / Foto: Tina Dokl

Pridobitev za prihodnjih sto let

V občini Vodice so se z uradnim odprtjem razveselili nove komunalne in cestne infrastrukture, ki so jo v naseljih Povodje, Vojsko, Polje pri Vodicah, Utik in Bukovica zgradili v zadnjih dveh letih.

Polje pri Vodicah – Slavnos­tno odprtje nove komunalne infrastrukture so v soboto pripravili v naselju Polje pri Vodicah, ki leži v središču občine, hkrati pa ima odslej na vseh šestih krakih od začetka do konca naselja sodobno urejeno komunalno in cestno infrastrukturo.

Dvoletni projekt, ki se ga je Občina Vodice ob podpori evropskih in državnih sredstev lotila skupaj z Občino Medvode in Mestno občino Ljubljana, je občanom Vodic prinesel več kot devet kilometrov kanalizacije (od Čistilne naprave Vodice mimo Bukovice in Utika, skozi Polje, ob Skaručni mimo Vojskega in Povodja), več kot štiri kilometre novih cest, deset prehodov za pešce, trinajst hitrostnih ovir, dvajset parkirišč, več kot tri kilometre površin za pešce, več kot tri kilometre nove javne razsvetljave in skoraj dva kilometra novega vodovoda. V večjem delu sta bila hkrati obnovljena tudi telekomunikacijsko omrežje in plinovod.

Celotna vrednost v občini Vodice, ki bo sofinancirana iz Kohezijskega sklada, državnih in občinskih sredstev, je 5,6 milijona evrov, občina pa je po gradnji kanalizacije za celovito ureditev cest iz občinskega proračuna namenila še dobra dva milijona evrov.

Priklop objektov bo možen prihodnje leto

»Vse našteto je za našo občino res velika pridobitev in dobra osnova za nadaljnji razvoj občine ter povezavo med naselji in danes se lahko upravičeno veselimo, saj smo dobili komunalno in cestno infrastrukturo, na katero smo lahko ponosni in nam bo služila vsaj nadaljnjih sto let,« je zbrane občane pred gasilskim domom PGD Polje pri Vodicah nagovoril župan Aco Franc Šuštar.

Kdaj pa se bodo objekti iz občine Vodice dejansko lahko priklopili na kanalizacijo in Centralno čistilno napravo Ljubljana? »Cevi za kanalizacijo so že položene, trenutno gradimo še tri objekte, in sicer zadrževalnik v Vodicah pri čistilni napravi, ter dve črpališči – v Polju in pod Skaručno. Ko bo to zgrajeno in ko bo manjkajoči kanal med Šmartnim in Črnučami zgradila še Mestna občina Ljubljana, potem bomo vsi skupaj pridobili uporabno dovoljenje, s tem pa dovoljenje, da začnemo priklapljati objekte. Z naše strani bodo gradnje zaključene letos, z ljubljanske pa prihodnje leto, tako da bodo priklopi mogoči nekje konec leta 2022,« je še pojasnil župan.

Po prenovljenih cestah so se po slovesnem odprtju s svojimi starodobnimi motorji prvi zapeljali člani Moto kluba Mak Vodice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...