V soboto so zaradi gneče na avtocesti pred predorom Karavanke obvoz skozi Jesenice iskali tudi mnogi tujci. Promet pri mostu čez Savo na Javorniku so usmerjali policisti in redarji. / Foto: Tina Dokl

Jesenice so bile stoječa kolona

Večkilometrski zastoji so se z gorenjske avtoceste pred predorom Karavanke preselili tudi na regionalno cesto skozi Jesenice. V zadnjih dneh je bil tako promet v mestu povsem ohromljen. Na Občini Jesenice upajo, da se bodo razmere zaradi skorajšnjega konca poletne sezone ta teden že izboljšale.

Prav v tem času je zaradi obnove zaprta Prešernova cesta, ki je vzporedna cesta glavni cesti skozi mesto in bi promet po njej lahko omilil prometni zamašek v mestu.

Jesenice – Številni Jeseničani so v zadnjih dneh izgub­ljali živce v prometnem zamašku, ki se je z avtoceste preselil v mesto. Zaradi zastojev na avtocesti pred Karavankami so dolge kolone nastajale tudi skozi celotne Jesenice. Mnogi (tudi tuji) vozniki so namreč regionalno cesto izbrali kot alternativno pot do Hrušice in s tem predora Karavanke. Domačini, ki so za pot z enega na drugi konec mesta potrebovali tudi eno uro in več, so svoj gnev obilno izražali na družbenih omrežjih.

S pritožbami pa so občani zasuli tudi Občino Jesenice. Kot so potrdili v županovem kabinetu, v zadnjih dveh tednih dnevno prejemajo predloge in pritožbe občanov glede prometnih razmer v občini. A kot so pojasnili, se tako redarji kot policisti vsak dan trudijo, da bi težave zmanjšali in olajšali življenje domačinov, in sicer z zaporami, usmerjanjem in pospeševanjem prometa.

»Tako se v času največjih kolon občasno zapirajo izvozi z avtoceste za tranzitni promet, na mestu semaforjev se izvaja ročno usmerjanje prometa, spremenjeni so intervali semaforjev, zapirajo se lokalne ceste za tranzit,« so pojasnili. Med drugim so uvedli začasno zaporo prometa skozi Podmežaklo, promet je dovoljen samo lokalnim prebivalcem, nadzor pa izvajajo občinski redarji.

»S podobnimi prometnimi problemi se že desetletja soočajo tudi v sosednjih občinah Bled, Bohinj, Gorje, Kranjska Gora, kjer zastoji nastajajo praktično skozi celotno sezono. Prometne tokove je treba ustrezno celostno regulirati, kar pomeni, da če jih nekje prekinemo, smo na drugi lokaciji še izdatneje obremenili promet in povzročili popolno blokado prometa, kar bi posledično za Jesenice povzročilo izjemne prometne pritiske iz lokalnih prometnih povezav tako iz smeri Žirovnice kot Bleda,« so razložili v kabinetu jeseniškega župana.

Zatrdili so, da je bila tudi minuli konec tedna na območju Jesenic in okoliških občin zagotovljena večja prisotnost in aktivnost tako policije kot redarstva.

»Kljub vsem prizadevanjem pristojnih pa ob največjih obremenitvah prometnih zamaškov ni možno preprečiti, zato občane prosimo za potrpežljivost in seveda upamo, da se bo v tem tednu ob skorajšnjem zaključku poletne sezone promet že zmanjšal,« so še dodali.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

-6/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

DELAVNICE / Kropa, Radovljica, 11. december 2021

Novoletno obarvano kreativno šivanje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 13. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

IZLETI / Brezje, 18. december 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...