So starši ob vpisu res navajali napačne podatke

Na Jesenicah tudi v novem šolskem letu v vrtec ne bodo mogli sprejeti vseh otrok. Prišlo pa je tudi do zapleta: ker naj bi nekateri starši napačno navajali, da so zaposleni, da bi pridobili več točk, so postopek sprejema otrok v vrtec morali obnoviti. A nepravilnosti niso potrdili.

Prednost pri vpisu imajo otroci, ki imajo stalno prebivališče na Jesenicah, in otroci, ki se vpisujejo v vrtec zadnje leto pred vstopom v šolo. Več točk dobijo tudi družine, kjer sta oba starša zaposlena, in enostarševske družine. Skupaj bo jeseni vrtec tako obiskovalo 682 otrok.

Jesenice – V času spomladanskega javnega vpisa so v Vrtcu Jesenice prejeli 262 vlog staršev za vpis njihovih malčkov v vrtec. Kot je povedala ravnateljica Vanja Kramar, je v vrtcu na žalost na voljo manj prostih mest, kot je bilo oddanih vlog. Tako je posebna komisija, ki se sestane v takšnem primeru, na osnovi vnaprej določenih kriterijev pripravila prednostni seznam. Glede na prosta mesta je na čakalni listi ostalo 62 otrok, a med njimi je kar nekaj takšnih, ki 1. septembra še ne bodo dopolnili enajst mesecev starosti, kar je tudi pogoj za vpis v vrtec. Poleg tega je med čakajočimi otroki večina takšnih, pri katerih je vsaj eden od staršev doma, torej v času vpisa ni bil zaposlen.

Prav zaradi domnevno napačnega navajanja podatkov o zaposlitvi obeh staršev pa je ob vpisu prišlo tudi do zapleta, saj so morali postopek glede sprejema otrok v vrtec obnoviti.

»Razlog za obnovitev postopka vpisa otrok v vrtec je bil ta, da je nekaj občanov občini in vrtcu posredovalo informacije, da so nekateri starši na vlogah lažno navajali podatke o svojem zaposlitvenem statusu, da bi tako pridobili več točk na vpisu,« je povedala ravnateljica. A kot se je izkazalo, do namernega navajanja napačnih podatkov ni prišlo. V postopku namreč niso ugotovili nobenega primera, da bi starši navedli, da sta zaposlena tako oče kot mama, četudi naj bi bil eden od njiju doma. Celo nasprotno, v postopku se je izkazalo, da je nekaj staršev pomotoma navedlo, da niso zaposleni, in so s tem izgubili točke. Tako je komisija za sprejem otrok v vrtec vloge ponovno točkovala, je pojasnila Kramarjeva.

In kakšne so možnosti, da bi otroke s čakalnega seznama v vrtec sprejeli med šolskim letom? Po besedah ravnateljice bo to odvisno od sprostitve ustreznih mest v vrtcu.

Bodo pa v vsakem primeru v enoti Julke Pibernik dodatno odprli še en oddelek za otroke, ki s 1. septembrom še ne izpolnjujejo zakonskega pogoja za vstop v vrtec. »Ker za vse starše še nimamo podatka o zaključku starševskega dopusta, žal še ne moremo natančno povedati, kdaj bo oddelek začel delovati,« je pojasnila ravnateljica.

V novem šolskem letu bodo sicer v Vrtcu Jesenice izvajali dnevni program in prilagojeni program za otroke s posebnimi potrebami.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

megla
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

-6/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

DELAVNICE / Kropa, Radovljica, 11. december 2021

Novoletno obarvano kreativno šivanje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 13. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

IZLETI / Brezje, 18. december 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...