Stavba starega vrtca v Valburgi je bila zgrajena leta 1912. Prvotno je bila v njej gostilna s kegljiščem. Enota vrtca se je tam odprla v marcu 1979. V tem tednu se je začela rušitev objekta, ki naj bi bila končana prihodnji teden.

Podirajo stari vrtec

V Valburgi poteka rušitev starega vrtca, ki so ga po inšpekcijski odločbi morali zapreti do letošnjega poletja. Ob njem so že pred leti odprli novega, ki bo predvidoma prihodnje leto dobil še prizidek, v katerem bosta dva oddelka.

Valburga – Stari vrtec v Valburgi je bil že vse od odprtja novega predviden za rušitev, a do letos zaradi prostorske stiske do tega ni prišlo. V tem tednu pa so se začela rušitvena dela, ki bodo stala štirideset tisoč evrov. Zaključena bodo do konca prihodnjega tedna, na Občini Medvode pa mimoidoče do takrat prosijo za razumevanje in upoštevanje navodil izvajalca.

Stavba starega vrtca v Valburgi je bila zgrajena leta 1912. Prvotno je bila v njej gostilna s kegljiščem. Enota vrtca se je tam odprla v marcu 1979. Zaradi prostorske stiske v Vrtcu Medvode, ki je trenutno organiziran v osmih enotah po občini, je Občina Medvode leta 2012 zgradila nov sodoben nizkoenergijski leseni vrtec v Valburgi v neposredni bližini starega. Ustreza vsem normativom in je bil zgrajen kot nadomestek staremu vrtcu. Stara stavba bi morala biti po izgradnji novega vrtca porušena, vendar pa se je število otrok, vključenih v Vrtec Medvode, naglo povečevalo in je stari vrtec ostal v uporabi tudi po odprtju novega, saj so bile polno zasedene vse enote Vrtca Medvode in v nasprotnem primeru treh oddelkov otrok ne bi mogli sprejeti. Stari vrtec v Valburgi ni več ustrezal sodobnim standardom, bil je tudi energetsko potraten, po vsakem inšpekcijskem pregledu pa je bilo treba odpraviti več pomanjkljivosti, da je sploh še lahko ostal odprt. »Inšpekcijska odločba iz leta 2019 je naložila zaprtje vrtca do letošnjega poletja, saj zaradi dotrajanosti objekta sanacija ni bila smiselna. V vmesnem času smo z Vrtcem Medvode pregledali vse možnosti za zagotavljanje dodatnih kapacitet na drugih lokacijah. Želja je bila širitev vrtca v Sori, a se je kasneje izkazalo, da bi bila ta opcija ekonomsko manj upravičena in bi zaradi prostorskih omejitev lahko tam zagotovili prostor za le en dodaten oddelek. Zato smo v preteklem letu pristopili k pripravi dokumentacije za rušitev starega vrtca v Valburgi in izgradnjo prizidka k novemu vrtcu. Cilj projekta je porušiti star, v vseh pogledih neustrezen vrtec in na tem mestu zgraditi nov, sodoben, otrokom in vzgojiteljem prijazen objekt,« so pojasnili na Občini Medvode.

V starem vrtcu je bilo doslej prostora za tri oddelke otrok, v prizidku novega vrtca pa bosta dva oddelka druge starostne skupine. Na Občini Medvode do konca leta načrtujejo objavo javnega naročila za gradnjo prizidka k vrtcu, ki bo zaključen predvidoma v prihodnjem letu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...