Občinski nagrajenci z županom Cirilom Globočnikom / Foto: Gorazd Kavčič

Velika nagrada Mateji Lopuh

Ob občinskem prazniku v Radovljici slovesnosti in priznanja nagrajencem. Veliko nagrado, najvišje občinsko priznanje, je prejela zdravnica Mateja Lopuh za razvoj paliativne oskrbe.

Mateja Lopuh se je v imenu nagrajencev zahvalila, ker občina prepoznava pomen dela in prizadevanja za visoko kakovost življenja v našem okolju. Izrazila je željo, da bi vsi spoštovali življenje in si zanj prizadevali, tudi ko ni popolno.

Radovljica – Na slovesnosti ob občinskem prazniku 5. avgustu je župan Ciril Globočnik v četrtek izročil priznanja občinskim nagrajenkam in nagrajencem. Zahvalil se jim za njihove neprecenljive prispevke za skupnost, zbranim pa čestital za praznik. Veliko plaketo, najvišje občinsko priznanje, je prejela zdravnica Mateja Lopuh za razvoj paliativne oskrbe. V imenu nagrajencev se je zahvalila, ker občina prepoznava pomen dela in prizadevanja za visoko kakovost življenja v našem okolju. Izrazila je željo, da bi vsi spoštovali življenje in si zanj prizadevali, tudi ko ni popolno.

Med letošnjimi nagrajenci sta bila še Medobčinsko društvo delovnih invalidov Radovljica, ki letos praznuje ob 50-letnico delovanja, in Društvo za paliativno oskrbo Palias ob 10-letnici delovanja, ki sta prejela plaketi občine. Prejemnika pečatov Občine Radovljica sta Primož Janc za dolgoletno aktivno udejstvovanje v Športnem društvu Ljubno in Pizzerija Matiček za pomoč ljudem v socialni stiski z donacijo toplih obrokov v prvem valu epidemije covida-19. Medalje Občine Radovljica pa je župan Globočnik izročil bolničarjem, članom ekip za prvo pomoč Območnega združenja RKS Radovljica Nini Zaplotnik, Manci Arh in Vidu Grašiču za prostovoljno in požrtvovalno pomoč v kriznem času epidemije

Župan je v svojem nagovoru izrazil upanje, da bomo ob odgovornem ravnanju in večjem številu cepljenih poletje vendarle lahko doživeli sproščeno, z obiskom prireditev in z boljšo sezono tistih panog, ki so odvisne od obiskovalcev.

Sicer pa je župan Ciril Globočnik poudaril tudi glavne letošnje občinske projekte, med katerimi je bilo največ pozornosti in sredstev namenjenih naložbam, ki jih je zaradi obnove proge omogočila devetmesečna zapora železniškega prometa. »Med drugim bodo obnovljena tudi železniška postajališča Otoče, Globoko in Radovljica. Občina bo za spremljajoče izboljšave prometne infrastrukture namenila tri milijone in pol evrov. Do jeseni bo končana obnova dveh mostov nad progo v Radovljici – na Cesti svobode in na Gradiški poti proti pokopališču. V sodelovanju z državo obnavljamo tudi most v Globokem. Ukinjeni bodo nivojski prehodi čez železnico na Ovsišah in v Zalošah, v obeh naseljih bosta zgrajena nova podvoza. Nov bo tudi podhod za pešce na poti, ki vodi iz Radovljice proti Šobcu. Varno pot pešcem in kolesarjem ob regionalni cesti v Lescah pa bosta omogočila podboja pod progo, ki bosta končana do septembra. Za to naložbo smo v okviru projekta gradnje kolesarskih povezav Radovljice z zalednimi naselji pridobili 1,4 milijona evrov evropskih sredstev, še milijon pa zagotavljamo v občinskem proračunu. Podpisana pa je tudi že pogodba za izvedbo drugega dela projekta – rekonstrukcijo Železniške ceste v Lescah, ki bo sledila v prihodnjem letu,« je povedal župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...