Letošnji občinski nagrajenci / Foto: Vido Repanšek, arhiv Občine Mengeš

Podelili občinska priznanja

Na predvečer dneva državnosti je Občina Mengeš pripravila slovesnost v Športni dvorani Mengeš, na kateri so podelili tudi občinska priznanja.

Mengeš – Razmere, povezane z epidemijo, občinske slovesnosti konec maja, ko občina praznuje svoj praznik, takšnega dogodka niso dopuščale, zato so priznanja podelili ob dnevu državnosti. Vsa štiri so šla v roke gasilcem. Zlato priznanje je prejel Peter Jemec, ki že od leta 1980 deluje v PGD Topole, dejaven pa je tudi v mengeški gasilski zvezi in gasilski regiji Ljubljana III. V gasilskih organizacijah je opravljal številne funkcije, vrsto let pa je bil tudi član ekipe prve pomoči pri Štabu Civilne zaščite Občine Mengeš.

Preostali so prejeli bronasta priznanja. Milena Aleš je že od leta 1975 članica PGD Topole, kjer opravlja funkcijo blagajničarke, vključena pa je tudi v balinarsko društvo in Društvo upokojencev Mengeš. V prvem valu epidemije je pomagala izdelovati zaščitne maske, ki so jih razdelili gospodinjstvom v občini.

Andrej Bizjak je član PGD Loka pri Mengšu, kot usposobljen reševalec pa je tudi član reševalne enote Jamarske zveze Slovenije. Član PGD Loka je tudi Boštjan Čebulj, kjer skrbi za društveno spletno stran, je pa tudi član Kulturnega društva Antona Lobode iz Loke in Športnega društva Loka pri Mengšu.

Župan Franc Jerič se je v svojem govoru dotaknil prihodnjih investicij. Ena večjih bo obnova Slovenske ceste, v fazi izdelave pa je tudi projektna dokumentacija prenove stare telovadnice v kuhinjo in jedilnico ter druge prostore, ki jih šola potrebuje za svoje delovanje. Udeleženci prireditve, ki jo je pripravila občinska zveza kulturnih društev, so si lahko ogledali tudi nedavno dokončano športno dvorano, ki za osnovnošolce in mengeška športna društva predstavlja veliko pridobitev.

V drugem delu je predsednik veteranske sekcije Mengeške godbe Bojan Burnik povzel dvajsetletno zgodovino veteranske sekcije, ki je bil prvi tovrstni sestav pri nas, Boris Selko, predsednik Zveze slovenskih godb, pa je članom sekcije podelil naziv ambasador godbeništva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

2/2

nedelja

-1/5

ponedeljek

-5/2

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Miklavževanje na Mestnem trgu in po Zoomu

GLASBA / Slovenski Javornik, 5. december 2021

Ta veseli čas prihaja ...

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

 

 
 

 

 
 
 

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...

Z znamko se ne strinjajo / 12:58, 3. december

Primož! Danes je Prešernov rojstni dan. Kako že pravi: Le čevlje sodi naj Kopitar. Saj razumete, kajne? Mitja Ribičič, 1984: (...) Balantič ...

Z znamko se ne strinjajo / 12:35, 2. december

Razumem g.Kindlhoferja. Nemci so bili 520 let gospodarji na Kranjskem in jim ni uspelo dvigniti Slovence na višji intelektualni nivo. Za raz...

Z znamko se ne strinjajo / 10:40, 2. december

Kljub temu, da ga potomci belih in cerkveni propagandisti kujete v nebo, nek presežek pesnika ni bil. Skrajno mračnjaški in neprivlačen lik....