Dvorano Danica želijo Bohinjci iz neuglednega šotora preurediti v uporaben, estetski in energetsko učinkovit objekt, ki bo v ponos kraju.

Danica bo dobila pravo streho

Dotrajano šotorsko streho na Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici bodo že v letošnjem letu zamenjali z novo konstrukcijo, kasneje pa v Bohinju načrtujejo tudi energetsko sanacijo in nadgradnjo tega priljubljenega večnamenskega objekta.

Bohinjska Bistrica – Svetniki Občine Bohinj so se tik pred prazniki zbrali še na zadnji redni seji pred poletjem in potrdili drugi rebalans letošnjega občinskega proračuna. V njem med drugim namenjajo sredstva za prvo fazo obnove Dvorane Danica v Bohinjski Bistrici. Streha objekta, ki je bil v osnovi zasnovan kot šotor, je namreč tako dotrajana in poškodovana, da bi bilo ob večjem deževju zadrževanje pod njo lahko nevarno, kar pomeni, da bi morali objekt zapreti.

V letošnjem proračunu je za tako najnujnejšo sanacijo že zagotovljenih 260 tisoč evrov, v prihodnjih letih pa bodo v Bohinju za celovito sanacijo več kot dvajset let starega športno-prireditvenega objekta morali zagotoviti skupaj okoli milijon evrov.

S tem, kakšne so možnosti sanacije dvorane in predelava v klasično športno dvorano, so se svetniki seznanili že na majski seji, kjer so se strinjali, da je najprej treba sanirati poškodovano streho in nato objekt energetsko sanirati, ga preurediti v klasično športno dvorano in nato v čim krajšem času pristopiti še k nadgradnji objekta.

Dvorano Danica namreč v Bohinju želijo preurediti v sodobno večnamensko dvorano, ki bo namenjena različnim prireditvam, obenem pa bo omogočala izvajanje obšolskih dejavnosti, odgovarjala potrebam športne vadbe v lokalnem okolju, potrebam rekreativcev in bo primerna za oddajo oziroma najem različnim športnikom in drugim organizacijam. Ob tem je pomembno, kot so na predstavitvi poudarili pripravljavci idejnega načrta, da se objekt tudi estetsko preuredi in arhitekturno sklada s kontekstom prihodnjih rešitev v prostoru. Načrtovana nadzidava obstoječih prizidkov pa bo omogočala uporabo za več različnih športnih panog.

Tako župan Jože Sodja kot svetniki so ob tem poudarili, da mora biti dvorana tudi po prenovi v prvi vrsti namenjena občanom, da pa je pomembno tudi to, kako se upravlja in trži.

Kljub razmišljanju o tem, da bi dvorano, ki ima sicer že zdaj stabilno kovinsko konstrukcijo, podrli in na njenem mestu zgradili novo, v Bohinju ves čas razmišljajo le v smeri rekonstrukcije. Zanjo namreč ne potrebujejo gradbenega dovoljenja, medtem ko bi ga za gradnjo novega objekta morali pridobiti, pri čemer bi težavo lahko predstavljalo dejstvo, da je kompleks Danica umeščen na potencialno poplavno območje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...