Župan Ivan Meglič s prejemniki letošnjih občinskih priznanj / Foto: Tina Dokl

Zahvalili so se jim s priznanji

Na slavnostni akademiji ob prazniku Občine Naklo so podelili priznanja letošnjim občinskim nagrajencem, naši Sloveniji pa zaželeli vse najboljše za trideseti rojstni dan.

Naklo – V dvorani OŠ Naklo je bil torkov večer posvečen praznovanju praznika Občine Naklo, podelitvi občinskih priznanj in tridesetletnici samostojne Slovenije. Zlato plaketo Občine Naklo je prejel Hotel Marinšek za uspešno ohranjanje 75-letne družinske tradicije na področju gostinstva in turizma ter širjenje prepoznavnosti občine Naklo. Priznanja sta se razveselila oče in sin Marjan in Janez Marinšek. Srebrno plaketo Občine Naklo so podelili Dragici Perne za predano 25-letno delo na področju kulture in ohranjanja kulturne dediščine. V Kulturnem društvu Tabor Podbrezje deluje že več kot 25 let, zadnja leta ga je z veliko predanostjo tudi vodila. Bronasto plaketo Občine Naklo je prejel Branko Bandelj, podjetnik in umetnik, za uspešno delovanje na področju kulture in humanitarnosti ter promocijo občine Naklo. Predanost je izkazal tudi z botrstvom pri ustanovitvi dobrodelnih ustanov Rotary klub Tržič Naklo in podmladka Rotaract. Bronasto plaketo Občine Naklo so podelili Katji Rozman za dolgoletno aktivno delo na kulturno-umetniškem področju. Srčna ljubiteljica zborovskega petja je sodelovala tudi pri ustanavljanju Ženskega pevskega zbora Dupljanke. Bronasto plaketo Občine Naklo je prejel tudi Peter Hkavc za uspešno vsestransko aktivno delovanje v društvih, še posebej v Društvu upokojencev Naklo, in v organih Občine Naklo. Priznanje Občine Naklo so podelili Kulturno-umetniškemu društvu LIK Naklo, ki je z intenzivnim delovanjem v samo petih letih opazno razgibalo kulturni utrip v Naklem. Priznanje je prevzela predsednica društva Alojzija Murn.

Slavnostni govornik župan Občine Naklo Ivan Meglič je poudaril, da občinski nagrajenci s svojim delovanjem pomagajo k večji prepoznavnosti občine in prispevajo k prijetnejšemu bivanju občanov. Povzel je tudi aktualne občinske projekte in omenil razmere epidemije covida-19, ki je zarezala v vse pore našega življenja in bivanja. Ob tridesetletnici Slovenije je župan spomnil na prelomne trenutke iz zgodovine naše države, na čas, ko smo uresničili svoje sanje. Ko so na naše ulice zapeljali tanki, se je zgodil upor. »Uprli smo se vsi, skupaj in enotni. Zmagali smo. Začeli smo graditi državo in dobro nam je šlo,« je poudaril. A smo se pod svojo sveto goro Triglavom začeli prepirati. Župan Meglič poziva, naj se ozremo še enkrat nazaj in končno ugotovimo, da bomo uspešni le, če bomo enotni in povezani.

Akademije se je udeležil tudi župan pobratene poljske občine Nakło nad Notecia Slawomir Napiera z delegacijo, čestital je za državni in občinski praznik in županu Megliču izročil spominsko listino prijateljstva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/3

ponedeljek

-9/5

torek

-7/7

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Jesenice, 1. december 2021

Adventna ustvarjalna delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 3. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 3. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 4. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 4. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

SEJMI / Bled, 5. december 2021

Sejem rabljene smučarske opreme

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zadevi Sikošek grozi zastaranje / 18:33, 28. november

Hehe. Sodna veja v oblasti deluje po sistemu interesne skupnosti ali lobija ali mafije. Lepo je biti prijatelj te interesne skupnosti.

Poraz pobudnikov referenduma za občino Golnik / 13:45, 26. november

NSi zastonj računa na glasove v Kranju. Kosovo Republika (KR) glasuje za SD.

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 12:55, 26. november

Narobe si razumu. Ejejejej. Tipično za oprane glave.

Zimo pričakajmo pripravljeni / 12:26, 26. november

Od kar pomnim že pred zimo zamenjam letne gume z grobo profilnimi gumami. Ja, z zimskimi. Ko sem jih pa obrabil toliko, da za drugo zimo ne ...

Za oskrbo vseh ni dovolj kadra / 09:30, 26. november

Tandem Šarec - Pirnat nas je pripeljal v izredno stanje, 253 Slovencev že okuženih, 2 sta v kritičnem stanju !
Tako je poročala edina resnica na tem svetu Nora24 dne 16.3.2020 !

V sredo potrdili 2668 okužb z novim koronavirusom / 09:09, 26. november

Pavle, zna bit da so te dal na IGNORE ?!!

Cena ogrevanja je šla v nebo / 08:06, 26. november

Cene za MWh toplote: Trbovlje (plin) 92,2€, Zagorje(lesni sekanci) 42,6€, Ljubljana (premog+lesni sekanci) 59,8€, Celje (komunalni odpadki+b...