Pri načrtovanju novega kompleksa hotela Bellevue v Ribčevem Lazu so bili avtorji projekta posebno pozorni na to, da stara stavba, ki jo bodo obnovili, ostaja dominantna, novi del pa čim bolj vklopljen v naravno okolje.

Obnova hotela Bellevue

Investitor je predstavil načrte za prenovo hotela Bellevue v Ribčevem Lazu v Bohinju. Staro stavbo želijo temeljito obnoviti, propadajočo depandanso pa porušiti in na njenem mestu zgraditi sodoben hotelski objekt, ki bi se čim bolje vklapljal v okolje.

Bohinj – V Bohinju so sredi prejšnjega tedna pripravili javno predstavitev izhodišč za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje hotela Bellevue v Ribčevem Lazu, kjer želi investitor, podjetje GG Bled, na mestu sedanjega propadajočega hotela postaviti nov hotelski kompleks. Območje, kjer zdaj stojita glavna stavba hotela in propadajoča depandansa, želijo celovito prenoviti. Spomeniško zavarovano glavno stavbo hotela bodo prenovili, depandanso pa porušili in na njenem mestu postavili novo, aktualnim potrebam v turistični dejavnosti prilagojeno, energetsko učinkovito stavbo, zasnovano tako, da se zlije z okolico, so poudarili na predstavitvi. Poudarili so še, da bo prenovljen stari hotel ohranil svojo dominantno pozicijo v prostoru, obe stavbi pa bosta z mostovžem povezani v enoten kompleks.

Prenovljeni hotelski kompleks naj bi po zdajšnjih načrtih imel 66 sob in štiri apartmaje: v rekonstruiranem starem hotelu bo deset sob in dva apartmaja, v novem delu pa 56 sob in dva apartmaja. V dograjenem delu bodo urejene tudi vsebine velnesa in fitnesa ter manjši bazen. Načrtovalci, podjetje API arhitekti, so ob tem poudarili, da so pri projektiranju veliko pozornost namenili pozornemu umeščanju novogradnje v občutljivo okolje Triglavskega narodnega parka, pri čemer je ena od pomembnih komponent ozelenitev streh objektov in njihove okolice. »Velik pomen pri umestitvi in višinskih gabaritih novega hotela predstavlja točka prihoda na območje hotelskega kompleksa, ki sledi osnovni ideji maksimalne izpostavljenosti starega hotela. Gabariti novogradnje zato višinsko ne presegajo nivoja starega hotela Bellevue, etaže pa se spuščajo po severnem pobočju.

Večina parkirišč je načrtovanih v podzemni garaži, pred kompleksom naj bi jih bilo zgolj deset.

Nedavna javna predstavitev izhodišč je le prva v seriji postopkov za pripravo podrobnega prostorskega načrta, ki bo omogočal izvedbo projekta. Javna obravnava dokumenta je predvidena še do 15. marca, na podlagi izhodišč in razprave pa se bo župan odločil o začetku postopka priprave in sprejema občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje hotela Bellevue.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

delno oblačno
vlažnost: 47 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

13/26

nedelja

16/25

ponedeljek

13/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 23. maj 2022

Zbor članov Turističnega društva Šenčur

PRIREDITVE / Šenčur, 23. maj 2022

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Kranj, 26. maj 2022

Planinsko-pohodniški izlet Kavčič–Lipnik

IZLETI / Škofja Loka, 27. maj 2022

V Prekmurje

IZLETI / Kranj, 27. maj 2022

Z vlakom do Kopra, peš v Izolo

IZLETI / Kranj, 28. maj 2022

Na hrvaško Ivanščico

IZLETI / Kranj, 3. junij 2022

V gore ob Gardskem jezeru

 

 
 

 

 
 
 

Treba se je povezovati / 19:17, 21. maj

Sedeže podjetij čimprej prenesti v Avstrijo. Svoboda prinaša nacionalizacijo.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 19:15, 21. maj

Ocenjena vrednost 20M€, dolg 30M€. Neka jaka firma. Nakup ima toliko smisla kor Merlakova vlaganja v Bohinj.

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 09:24, 21. maj

Nič bati! Bomo drago nazaj kupili (politika in najboljši menedžerji si bodo omastili brke), vložili davkoplačevalski denar (nobene nove boln...

Poslanci izvolili predsednico / 08:41, 20. maj

Gospodarska rast 9,80 %
Inflacija 7%
Dvig cen osn. življ. potrebščin cca. 40%
Višje plače 0%
Evo, mamo mi to...

Žirovska Alpina prešla v roke Čehov / 08:37, 20. maj

Odlično, a je še kej ostalo iz gnilega socijalizma, da nismo prodal?

Rekonstrukcija Železniške ulice / 23:19, 19. maj

Konec projekta bo verjetno oktobra. Samo letnica še ni znana. Kako obnavljajo ceste po Radovljici... to svet še ni videl. Po smrt poslat te izvajalce. To je noro.

Plinovod zapletel umestitev brvi / 08:04, 19. maj

Kako so dobili gradbeno dovoljenje brez PZI-ja mi ni jasno, če ne vedo, da je na trasi plinovod. Nekdo na upravni enoti je bil dobro podmazan.