Pri načrtovanju novega kompleksa hotela Bellevue v Ribčevem Lazu so bili avtorji projekta posebno pozorni na to, da stara stavba, ki jo bodo obnovili, ostaja dominantna, novi del pa čim bolj vklopljen v naravno okolje.

Obnova hotela Bellevue

Investitor je predstavil načrte za prenovo hotela Bellevue v Ribčevem Lazu v Bohinju. Staro stavbo želijo temeljito obnoviti, propadajočo depandanso pa porušiti in na njenem mestu zgraditi sodoben hotelski objekt, ki bi se čim bolje vklapljal v okolje.

Bohinj – V Bohinju so sredi prejšnjega tedna pripravili javno predstavitev izhodišč za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje hotela Bellevue v Ribčevem Lazu, kjer želi investitor, podjetje GG Bled, na mestu sedanjega propadajočega hotela postaviti nov hotelski kompleks. Območje, kjer zdaj stojita glavna stavba hotela in propadajoča depandansa, želijo celovito prenoviti. Spomeniško zavarovano glavno stavbo hotela bodo prenovili, depandanso pa porušili in na njenem mestu postavili novo, aktualnim potrebam v turistični dejavnosti prilagojeno, energetsko učinkovito stavbo, zasnovano tako, da se zlije z okolico, so poudarili na predstavitvi. Poudarili so še, da bo prenovljen stari hotel ohranil svojo dominantno pozicijo v prostoru, obe stavbi pa bosta z mostovžem povezani v enoten kompleks.

Prenovljeni hotelski kompleks naj bi po zdajšnjih načrtih imel 66 sob in štiri apartmaje: v rekonstruiranem starem hotelu bo deset sob in dva apartmaja, v novem delu pa 56 sob in dva apartmaja. V dograjenem delu bodo urejene tudi vsebine velnesa in fitnesa ter manjši bazen. Načrtovalci, podjetje API arhitekti, so ob tem poudarili, da so pri projektiranju veliko pozornost namenili pozornemu umeščanju novogradnje v občutljivo okolje Triglavskega narodnega parka, pri čemer je ena od pomembnih komponent ozelenitev streh objektov in njihove okolice. »Velik pomen pri umestitvi in višinskih gabaritih novega hotela predstavlja točka prihoda na območje hotelskega kompleksa, ki sledi osnovni ideji maksimalne izpostavljenosti starega hotela. Gabariti novogradnje zato višinsko ne presegajo nivoja starega hotela Bellevue, etaže pa se spuščajo po severnem pobočju.

Večina parkirišč je načrtovanih v podzemni garaži, pred kompleksom naj bi jih bilo zgolj deset.

Nedavna javna predstavitev izhodišč je le prva v seriji postopkov za pripravo podrobnega prostorskega načrta, ki bo omogočal izvedbo projekta. Javna obravnava dokumenta je predvidena še do 15. marca, na podlagi izhodišč in razprave pa se bo župan odločil o začetku postopka priprave in sprejema občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje hotela Bellevue.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/22

sreda

8/24

četrtek

7/23

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. oktober 2022

H kapucinom na ogled razstave in knjižnice

PRIREDITVE / Jesenice, 5. oktober 2022

Za otroke

OBVESTILA / Kranj, 5. oktober 2022

Do blaginje s kraljevsko jogo

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

 

 
 

 

 
 
 

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 17:56, 4. oktober

Kdo pa je izbral tega izvajalca? Bivša ministrica za infrastrukturo se je nastavljala kameram na obeh mostovih.

Nasveti pred kurilno sezono / 13:46, 4. oktober

Letos se bo kurilo vse kar je viška po kleteh: krpe, plastika, kante, gume, zeleni obrez... To bo veselje gledat po vasi kaj se kadi iz dimnika.

Žan Košir kmalu na sneg / 07:15, 4. oktober

Gorenjci niso za ekipne športe. Le zakaj?

Je tudi na Gorenjskem ogrožena preskrba z zdravili / 07:14, 4. oktober

Ne se hecat. Za nekatere je obisk lekarne št.1 v tednu.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 01:54, 4. oktober

Wojc - mal pejt po svetu, vsaj do LJ - da nauš tok zaplankan.

Žan Košir kmalu na sneg / 01:39, 4. oktober

Ful športnik, tak osamelec - ni v neki ekipi . Pa še fuuuuuul luuuuuštkan.