Nov vrtec do konca leta

Občinske svetnike Občine Gorenja vas - Poljane so na zadnji seji seznanili tudi s potekom obnove kuhinje v Osnovni šoli Poljane in z gradnjo prizidka k Vrtcu Agata.

Gorenja vas – Z novim prizidkom k Vrtcu Agata bodo v Poljanah pridobili skoraj tisoč kvadrantih metrov novih površin za šest novih igralnic, v mansardi pa še dve učilnici in prostore za zaposlene za potrebe tamkajšnje šole. Na račun novega prizidka se je na vzhodni strani vrtca zmanjšalo obstoječe zunanje asfaltirano igrišče, kar bodo nadomestili z dodatnim zelenim otroškim igriščem, poleg katerega bodo uredili še zeliščni vrt. Naložba je vredna dobrih 2,2 milijona evrov, pri čemer jim je uspelo pridobiti 280 tisoč evrov nepovratnih sredstev Ekosklada, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je prispevalo osemsto tisoč evrov, preostanek sredstev pa bo občina zagotovila iz lastnih virov, za kar se je zadolžila v višini devetsto tisoč evrov, je razložil Bernard Strel iz Občine Gorenja vas - Poljane in dodal, da še naprej spremljajo razpise, da bi pridobili še kakšen dodaten vir financiranja. Tako se nameravajo prijaviti tudi na zadnji razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje občinskih naložb v osnovne in glasbene šole ter vrtce.

Maja lani so se najprej lotili obnove kuhinje, junija pa so opravili tudi izkope za temelje novega prizidka. »Kuhinja je bila zelo dotrajana, zato je bila potrebna temeljita rekonstrukcija in razširitev v obstoječe prostore jedilnice in priložnostne telovadnice,« je razložil Strel, ki je kot glavno pridobitev navedel prehod s plina na elektriko, tako da vse novovgrajene naprave kot energent uporabljajo izključno električno energijo. Novo kuhinjo so začeli uporabljati sredi lanskega septembra, v njej pa so uvedli tudi dve novosti, pri katerih so se zgledovali po skandinavskih šolah. Sprejemna linija za umazano posodo je zasnovana tako, da vsak otrok ob vračilu pladnja sam sortira odpadke in na koncu naloži posodo v košare za pomivanje. Tako otrokom privzgajajo odnos do odpadkov in njihovega ločevanja ter jih spodbujajo k samostojnosti, obenem pa s tem zmanjšajo obseg dela za pomivalnico. Pilotno so vgradili še omarico s pitnikom in hladilnikom, s čimer želijo zmanjšati količino zavržene hrane. »Učenci lahko v hladilnik odložijo sadje in predpakirano hrano, ki je ne marajo, iz njega pa vzamejo, kar je na razpolago in imajo radi,« je razložil Strel. Do konca preteklega leta je bil do strehe zgrajen tudi novi prizidek vrtca. Ta čas so po Strelovih besedah dokončali dobro tretjino vseh del, tako da jih letos čaka še velik zalogaj. »Pogodbeni rok za dokončanje del je sicer do konca avgusta, a bo ta rok zagotovo treba podaljšati, saj je prišlo do zamude zaradi razmer v zvezi z epidemijo covida-19 in neugodnih vremenskih razmer pozimi.« Računajo, da bodo vsa dela končana do konca leta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno oblačno
vlažnost: 65 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/26

ponedeljek

12/28

torek

12/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Cerklje, 17. maj 2022

Na Planico in Križno goro

IZLETI / Kranj, 17. maj 2022

Kolesarski izlet

RAZSTAVE / Jesenice, 17. maj 2022

Ljudje sveta 2022

PREDAVANJA / Kranj, 17. maj 2022

Zdrava ustna votlina

PRIREDITVE / Tržič, 17. maj 2022

Naj športnik in najperspektivnejši športnik Tržiča

DELAVNICE / Škofja Loka, 18. maj 2022

Tečaj vezenja z Lojzko Potočnik

PREDAVANJA / Begunje, 18. maj 2022

Svetovanje o ustrezni telesni dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 18. maj 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Na Veliko planino po asfaltu / 17:49, 16. maj

Malo poglejte po Avstriji in Italijo po Dolomitih. Vsaka gora ima svojo gondolo. Prelazi so vsi asfaltirani, cesta je široka. Turizem tam cv...

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 16:10, 16. maj

NIč ne bo, Janezi in Micke. Dohtar naj DELA v javnih Zavodih.... ali pa privat v svojih prostorih. Ne pa da dopoldan čakaš par let - popold...

Na Veliko planino po asfaltu / 15:48, 16. maj

Grozljivo. Pa asfalt do Doma v dolini Vrat.... Pa kam se boste še nasrali z avtomobili..... Ta pravi planinci gredo tudi mal peš. Taki posegi v naravo bi morali bit prepovedani.

Družinska medicina je kot temelj hiše, trdna mora biti / 18:22, 15. maj

Prihaja trenutek resnice za zdravnike. Javni ali zasebni sektor. Svoboda ne omogoča obojega. Družinski zdravnik bo še manj zanimiv za mlade.

Državni zbor vodi Urška Klakočar Zupančič / 15:53, 14. maj

Huda tale Urška. Lepo, da se lepa dekleta odločajo za politiko.

Danes ustanovna seja / 12:12, 13. maj

Javljam se iz izleta po Polski - iz Krakowa.Bolj točno: trenutno ga gonmo v Pracownia Piwa i Przyjaciele. Nizke cene !Lep pozdrav v vukoj...

Danes ustanovna seja / 09:49, 13. maj

Šarec je največji car. Skupaj z Murčijem bosta obvladovala vso nadzorno mašinerijo v državi (Sova+ Policija+Vojska). Največja cara.