Prva nagrada v kategoriji Naključja: Milan Mihelič, Nekoč

Fotografirali tudi naključja

V škofjeloški območni izpostavi JSKD so uspešno zaključili prvi del 42. regijske fotografske razstave Ujeti pogledi 2020. Podelitev nagrad in diplom ter projekcija fotografij sta potekali na spletu.

Škofja Loka – Regijska fotografska razstava je po letih prirejanja zagotovo ena od prireditev ljubiteljske kulture z najdaljšo tradicijo. Na Gorenjskem jo pripravijo izmenoma na eni od območnih izpostav JSKD, letos so bili tako zanjo zadolženi v Škofji Loki v sodelovanju s tamkajšnjim FK Anton Ažbe.

Na razstavi je tokrat sodelovalo 66 avtorjev iz celotne Gorenjske, tako posameznikov kot članov gorenjskih fotografskih društev oziroma klubov. Za dve tekmovalni temi – Naključja in Prosta tema – so poslali kar 494 fotografij. Prispele fotografije je ocenila žirija, ki so jo sestavljali umetnostni zgodovinar Boštjan Soklič ter fotografa Vinko Skale (MF FZS, MFIAP) in Tomaž Lanišek (MF FZS, EFIAP/g). Žirija je za projekcijo izbrala 153 del, desetim najboljšim pa je namenila nagrade in diplome.

V kategoriji naključja je prvo nagrado prejel Milan Mihalič (FD Janez Puhar, Kranj) za fotografijo z naslovom Nekoč, drugo nagrado Janez Podnar (FK Anton Ažbe, Škofja Loka) za fotografijo Tudi on tega ni pričakoval, tretjo nagrado pa je prejel Stanislav Perko (FK Tržič) za fotografijo Delimo si nebo. Žirija je podelila še pet diplom, prejeli pa so jih: Nik Bertoncelj, Sandi Novak in Danica Novak (vsi FD Jesenice), Klavdija Žitnik (FD Janez Puhar Kranj) in Aleš Frelih (FK Anton Ažbe, Škofja Loka).

Prvi dve nagradi v prosti temi sta šli v FK Anton Ažbe, Škofja Loka, in sicer prva Janezu Podnarju za fotografijo Slovo noči, druga pa Janezu Begušu za Stopnice. Tretjo nagrado je prejel Peter Balantič (FK Tržič) za fotografijo Poplavljena pot. Tudi v tej kategoriji je žirija podelila šest diplom, prejeli pa so jih: Peter Pokorn in Janez Ribnikar (oba FK Anton Ažbe, Škofja Loka), Nejc Vidmar in Sandi Novak (oba FD Jesenice) ter Marjan Debelak (Fotoklub Jesenice). Razstavo so s projekcijo in podelitvijo nagrad virtualno odprli na konferenci na Zoomu, pripravili pa so tudi tiskan katalog razstave.

Kot je povedal Aldo Komar iz škofjeloške izpostave, bo sledil še drugi del razstave Ujeti pogledi 2020, in sicer takrat, ko se bodo omejitve gibanja in druženja sprostile do te mere, da si bo najboljše fotografije mogoče ogledati v galeriji Martinove hiše na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

pretežno jasno
vlažnost: 50 %
veter: V, hitrost: 29 km/h

9/25

torek

10/22

sreda

10/25

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 30. maj 2023

Kolesarski izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, 31. maj 2023

Brezplačno merjenje krvnega tlaka

RAZSTAVE / Jesenice, 31. maj 2023

Fotografska razstava

OBVESTILA / Kranj, 1. junij 2023

Novi urnik pisarne DU Kranj

GLASBA / Slovenski Javornik, 1. junij 2023

Koncert Suhe hruške v kompotu

IZLETI / Naklo, 1. junij 2023

S kolesom do Škofje Loke

PRIREDITVE / Jesenice, 1. junij 2023

Brihtin dan

PREDAVANJA / Naklo, 2. junij 2023

Kadar ne moremo ničesar spremeniti

 

 
 

 

 
 
 

Boljša oskrba s pitno vodo / 13:14, 30. maj

14 let za 24km vodovoda. Vsaka čast.

V državnem svetu o Orehku / 21:02, 26. maj

Samo dražijo ljudi s projekti, ki nikoli ne bodo zaživeli. Novi gradbeni projekti so ustavljeni. Projektantske hiše od novembra lani beležij...

Golob napovedal tudi božičnico za upokojence / 18:40, 26. maj

A se je roza minister za srečo Maljevac že kaj oglasil? Ne spremljam več te anomalije slovenske !!

Gorenjska bolnišnica / 18:38, 26. maj

Zmer bolj je očitno, da je bil okoli nove bolnice navaden medijski spin !Kar naenkrat so na Jesenicah ugotovili, da je v povprečju prostih p...

Srečanje z medvedom / 18:05, 25. maj

Slovenija se je odločila za pot v smeri velikih nacionalnih parkov po zgledu ZDA in Kanade, kjer ljudje živijo v sožitju z divjimi živalmi. ...

Gorenjska bolnišnica / 18:00, 25. maj

Gorenjska bolnišnica bo ostala na papirju dokler na oblast spet ne pride politika, ki vidi razvoj države v betonu, tirih, asfaltu, jeklenih ...

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 21:31, 22. maj

Zakaj pa ne Jesenice. Grem stavt, da imajo le te dovolj bohatih z denarjem. Dočim u Radolco/Lesce pa sili folk od drugod. Ko bo to prodano, bo pa investitor v plusu, a ne.