Pred športno dvorano so športna igrišča z asfaltno in atletska steza s tartansko prevleko.

Dočakali športno dvorano

V Mengšu so po petindvajsetih letih prizadevanj dočakali novo večnamensko športno dvorano, ki bo v dopoldanskem času namenjena šolarjem, popoldne in zvečer pa društvom in drugim občanom. Namenu jo bodo predali 1. oktobra.

Dvorana je stala 4,5 milijona evrov, za investicijo pa so v Mengšu pridobili tudi nepovratna sredstva.

Mengeš – Večnamenska športna dvorana, ki stoji tik ob Osnovni šoli Mengeš, je po dobrem letu, odkar so junija lani položili temeljni kamen, skorajda dokončana. V teh dneh delavci brusijo in lakirajo še parketno ploskev, na zunanjih površinah pa potekajo manjša ureditvena dela.

Po besedah direktorja mengeške občinske uprave Urbana Kolarja bo v četrtek opravljen tehnični pregled, 1. oktobra pa bodo dvorano predali namenu.

V prvi vrsti bo dvorana skupaj z zunanjimi igrišči in atletsko stezo s tartanom ter plezalno steno v notranjosti namenjena pouku športa in drugim interesnim dejavnostim Osnovne šole Mengeš, v popoldanskem in večernem času pa bodo na svoj račun prišla tudi druga lokalna društva in občani. »Mislim, da ni vprašanje, ali bo zasedena ali ne. Zanimanja je veliko tudi pri društvih in posameznikih iz okoliških občin. Mislim, da bi termine brez težav zapolnili, tudi če bi imeli še eno dvorano,« je prepričan Kolar, ki je še posebno zadovoljen, da je občinski upravi tako veliko investicijo uspelo izpeljati brez najema kredita, kar jim je uspelo tudi zaradi pridobljenih nepovratnih sredstev. Eko sklad je za nizkoenergijski objekt prispeval 845 tisoč evrov, petsto tisoč so pridobili od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dodatnih 65 tisoč od Fundacije za šport. Pogodbena vrednost dvorane znaša 4,5 milijona evrov, zgradil jo je kamniški Graditelj, s katerim so bili v Mengšu zelo zadovoljni, notranjo opremo v vrednosti 660 tisoč evrov pa namešča podjetje Elan Inventa.

Z izgradnjo nove športne dvorane se bo sprostila zdajšnja telovadnica osnovne šole, ki jo nameravajo preurediti v kuhinjo z jedilnico in dodatne štiri učilnice. »Mengeška osnovna šola s skoraj devetsto učenci spada med največje v Sloveniji. Prostorska stiska je velika in jo je občina v preteklosti že reševala s prizidki, najprej zahodnim, potem vzhodnim, zdaj pa je na vrsti še tretja faza, torej preureditev šolske telovadnice,« pravi Kolar, ki dodaja, da so postopke že začeli, o višini investicije pa je za zdaj še prezgodaj govoriti, saj morajo najprej pridobiti projektantske ocene. Zagotovo pa bo občina za investicijo morala najeti kredit.

Preureditev telovadnice je torej še zadnja faza reševanja prostorske stiske šole, s katero bodo v Mengšu zagotovili dovolj kapacitet za pouk naslednjih nekaj let. Glede na to, da je trend priseljevanja v občino precej velik in bi v naslednjih letih število prebivalcev zlahka naraslo s sedanjih 8200 na deset tisoč in več, pa bodo morebitne prihodnje prostorske stiske šole morali reševati z ustanavljanjem nove osnovne šole ali podružnice, meni Kolar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/4

ponedeljek

-6/2

torek

-6/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 6. december 2021

Obvestilo Društva upokojencev Kranj

PRIREDITVE / Škofja Loka, 6. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2021

Občni zbor AMD Kranj

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 9. december 2021

Smukanje rib

SEJMI / Stražišče, 10. december 2021

Praznična Stražiška tržnica

DELAVNICE / Kropa, Radovljica, 11. december 2021

Novoletno obarvano kreativno šivanje

PRIREDITVE / Škofja Loka, 13. december 2021

Izložbe domišljije: prodajne razstave umetnikov in rokodelcev

IZLETI / Brezje, 18. december 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Z znamko se ne strinjajo / 21:22, 5. december

Majhna podobnost z Balantiče. Malo pozno, pa vendar. Še en (o)spomin na 29. november. Tokrat na leto 1944,ko je ob prvi obletnici 2. AVNOJA...

Zapuščeni hotel Belcijan dobil nove lastnike / 07:48, 5. december

Stran vržen denar.

Nenormalni tranzitni promet skozi Lesce / 07:46, 5. december

In Krajevna skupnost Lesce spi. Ljudi na prehode za pešce in zapreti cesto za eno uro. Vsak dan dokler ne najdejo rešitev po novem delu cest...

Dan, odprt za kulturo / 19:47, 4. december

Pa zažiganje križa na Strunjanu, pa vleka prašičjega trupla po Ljubljani, pa podgana v naročju Marije...

Zgodnji začetek smučarske sezone / 01:26, 4. december

Vsa čast garačem in optimistom na smučiščih.

Na Jezerskem veter podrl novoletno drevo na vozila / 23:56, 3. december

Še dobro,da ni nobene škode

Dan, odprt za kulturo / 18:06, 3. december

Poglejte, če bi imela kultura kot taka kakšno vrednost, Slovenci danes ne bi bili razdvojeni. A ponovim?Samo spomnite se pasje dojilje, ki j...