Hotel Lek v Kranjski Gori posluje pozitivno. Znanj je po dobri kuhinji in gostoljubnem osebju. Do zaključka prodaje bo posloval nemoteno.

Novartis prodaja Hotel Lek

Novartis za milijon evrov prodaja kranjskogorski Hotel Lek. Iščejo strateškega kupca, primeren bi bil kot družinsko podjetje.

Kranjska Gora – Farmacevtska družba Novartis, katere del je zadnjih trinajst let ljub­ljanski Lek, v okviru odprodaje nepremičnin, ki niso povezane z opravljanjem osnovne dejavnosti, za milijon evrov prodaja Hotel Lek v Kranjski Gori. »Predmet prodaje je Hotel Lek, kar vključuje nepremičnino in družbo, ki sta prosti vseh bremen. Izhodiščna cena je milijon evrov,« so v začetku tedna pojasnili v Leku. Ta cena, pravijo, odraža stanje na trgu, stanje nepremičnine in družbe v celoti ter dejstvo, da se blagovna znamka ne prodaja, kar pomeni, da bo moral novi lastnik hotel preimenovati.

Kot je pojasnil Tomaž Dvoršak, direktor upravljanja nepremičnin in storitev v Leku, kupca vidijo v osebi oziroma v družbi, ki ima ustrezen sloves v evropskem prostoru, ki se bo dokazala z ustreznimi referencami v tej dejavnosti in bo predvsem pripravila tri- do petletni poslovni načrt.

Iz poslovnega načrta bo moč sklepati, kaj kupec z nepremičnino in osebjem načrtuje v prihodnje, saj si želijo, kot je poudaril Dvoršak, prodajo izvesti odgovorno do zaposlenih. Kupca bodo iskali v Sloveniji in širše v Evropi. »Menim, da bi bil Hotel Lek lahko dobra priložnost za družinsko podjetje. Prepričan sem, da se zaradi kvalitete, tradicije in lokacije lahko obdrži tudi sredi relativno široke ponudbe v Kranjski Gori.«

Hotel z 72 sobami, 144 posteljami in 30 zaposlenimi posluje pozitivno. Lani so prihodki znašali 1,84 milijona evrov, kar je štiri odstotke več kot leta 2014, dobiček pred davki pa 50 tisoč evrov. Število prenočitev se je lani v primerjavi z letom prej povečalo za 11 odstotkov. Za pet odstotkov je bila boljša tudi zasedenost sob, zaradi povečanja števila individualnih gostov pa se je za 11 odstotkov dvignila cena. Največ je slovenskih, angleških in italijanskih gostov. Zaposleni v hotelu prihajajo večinoma iz Zgornjesavske doline in Jesenic z okolico.

»Hotel smo ves čas po deli prenavljali, tako da je v do­brem stanju. V Kranjski Gori je poznan po dobri hrani in sladicah, predvsem pa po iskreni prijaznosti in gostoljubnosti zaposlenih,« pravi direktorica hotela Lidija Dokl. »Ni čudno, da imamo precej takšnih gostov, ki že redno zahajajo k nam že desetletje ali celo dve.«

Lek bodo skušali prodati v čim krajšem mogočem času, pričakujejo, da morda že do konca leta, do zaključka prodajnega procesa pa bo obratoval nemoteno. Izkupiček od prodaje bo vložen v Novartisovo osnovno dejavnost, to je farmacijo. Do zaključka prodajnega procesa, zagotavljajo v Leku, bo hotel obratoval nemoteno.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 91 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

14/30

torek

15/32

sreda

15/32

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Bitnje, Stražišče, 16. avgust 2022

Kopalni izleti v Izolo

IZLETI / Kranj, 16. avgust 2022

S kolesi do Belopeških jezer

OBVESTILA / Preddvor, 17. avgust 2022

Medgeneracijsko sodelovanje

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2022

Planinsko-pohodniški izlet na Gore in Kopitnik

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

IZLETI / Kranj, 25. avgust 2022

Na Snežnik

IZLETI / Kranj, 27. avgust 2022

Na Špik Hude police

 

 
 

 

 
 
 

Ponovno o koncesiji za Zatrnik / 12:49, 15. avgust

Vsak investicija v smučišče Zatrnik je metanje denarja skozi okno. To je Zalarjev osebni projekt.

Skrivnost danske sreče / 12:47, 14. avgust

https://nova24tv.si/svet/danska-namerava-razgnati-migrantske-gete/

Vsi moramo biti feministi / 10:52, 14. avgust

Ko se je Okoloma enkrat s kolesom opripeljal k njej, je Chimamande presenečeno vzkliknila:
O, kolo ma ?!

Javno opazovanje nočnega neba / 15:06, 13. avgust

Folk raje opazuje nebo kot pa kramp ali lopato, da o motiki ne govorim.
Zato pa smo tam kjer smo!

Kaj pa prihodnji ljudje / 10:09, 13. avgust

Ta filozof Dejan M. Savić - ta spada med 'človeke', ki kradejo bogu čas, nam pa denar.

Kosci, 6. del / 21:59, 12. avgust

VSI, ki ste preživeli travme in se postavili na noge - samo stran od njih, brez slabe vesti. Nihče te ne more bolj prizadet kot domači. Naj...

Obnova pokopališkega objekta na Blejski Dobravi / 21:39, 12. avgust

Sicer meni dol visi - samo ne morem verjet - ukinili bodo gostinski lokal . verjetno ni bil kakšen žur lokal... uredili pa bodo - razstavn...