Dobrot je bilo mnogo, vendar so se pladnji hitro praznili. / Foto: Nika Toporiš

Drugič dišalo iz Bistr'ške kuhne

Osnovna šola Bistrica pri Tržiču je pripravila že drugo odprto kuhinjo, s katero so zbirali sredstva za šolski sklad. Prizadevajo si, da bi Bistr'ška kuhna postala tradicionalna.

Tržič – V torek, 23. maja, so pripravili odprto kuhinjo, ki so jo zaradi slabega vremena morali prestaviti v notranjost šole. Ravnateljica Dina Pintarič je pojasnila, da si prizadevajo, da bi odprta kuhinja, imenovana Bistr'ška kuhna, postala tradicionalni dogodek za dober namen.

Jedi pripravili v okviru tehniškega dne

»V okviru današnjega dne zbiramo prispevke za šolski sklad, s katerimi bomo obogatili šolski prostor, morda oblikovali kakšen nov kotiček za učence. Dogodek smo zaradi dežja odpovedali že pretekli teden, tudi tokrat pa nam vreme ni bilo usojeno. V zadnjih trenutkih smo se odločili, da se pomaknemo v notranje prostore in 'odprto kuhno' vseeno izpeljemo,« je pojasnila ravnateljica.

Otroci od 1. do 9. razreda so v okviru tehniškega dne dopoldan namenili pripravi jedi, pogovoru o pravilni in zdravi prehrani, v popoldanskih urah pa so predstavili svoje jedi. Na stojnicah je bilo mogoče uživati v sladkih in slanih prigrizkih, različnih sadnih in zelenjavnih namazih, marmeladah, sadnih nabodalih, pripravili pa so tudi delavnico poslikave obraza in foto kotiček.

Ravnateljica je še dodala, da so z idejo kulinarične tržnice razmišljali o tem, kako bi dobrodelnost združili s prijetnim druženjem in 'pocrkljali' starše.