Gordana Grm / Foto: Alenka Brun

Kuhinjo so ji polepili s številko šestdeset

Gordano Grm večina kliče kar Goca. Sicer prihaja iz Srbije, iz Jagodine, a po končani srednji gostinski šoli v hrvaškem Osijeku jo je službena pot pripeljala v Bohinj oziroma v kuhinje znanih bohinjskih hotelov, kot je bil nekdanji Hotel Zlatorog. Najprej je bila pomočnica, potem kuharica, danes pa je glavna kuhalnica prenovljenega Gostišča Danica v Bohinjski Bistrici. V Sloveniji je Goca tako že od leta 1987. V Bohinju je spoznala tudi svojega moža, s katerim živita v Srednji vasi. Konec letošnjega marca je Goca dopolnila šestdeset let. Doživela je kar nekaj prijetnih presenečenj, med drugim so ji sodelavci v Danici vso kuhinjo polepili s številko šestdeset. »Tudi balonov je bila polna,« smeje pripoveduje Goca. Mlaja ji doma niso postavili, ker jim je jasno povedala, da ga ne želi. Mislila je, da bo rojstni dan vseeno minil v mirnejšem vzdušju, a se je na koncu praznovanje »razvleklo« kar na tri dni, pove. Praznovala je tudi v krogu domačih, zelo pa se je razveselila posebnega darila: vikendpaketa na morju, ki ga bo s soprogom z veseljem izkoristila.