Meta Hrovat znova na tekme

Alpska smučarka Meta Hrovat se je odločila, da bo znova stopila na tekmovalne smuči in v novi sezoni nastopala na tekmah svetovnega pokala.

Ljubljana – Kranjskogorska alpska smučarka Meta Hrovat je lani precej nepričakovano sporočila, da zaključuje tekmovalno kariero. Že takrat so v vodstvu reprezentanc povedali, da ji niso zaprli vrat, ta teden pa je vodja slovenskih smučarskih reprezentanc Janez Slivnik na novinarski konferenci potrdil njeno vrnitev v tekmovalne vrste.

Vodstvo reprezentanc se je odločilo za nekaj sprememb na trenerskih mestih. »Glavni trenerji v reprezentancah so ostali, a se bodo zgodile rošade. V ženski reprezentanci za tehnične discipline bo novi glavni trener Grega Koštomaj, ki bo v večini bdel nad programom Ane Bucik in Andreje Slokar. V ekipi bo tudi Denis Šteharnik, ki pa bo bolj zadolžen za program Neje Dvornik in Mete Hrovat,« je pojasnil Slivnik.

V ekipi Ilke Štuhec, ki deluje po samostojnem programu, bo vodja še naprej njena mama Darja Črnko.

V moški ekipi bo novi glavni trener za hitre discipline Aleš Gorza, ki je bil sedaj Koštomajev pomočnik. V smukaški ekipi bodo ostali Miha Hrobat, Martin Čater in Nejc Naraločnik. Član ekipe je še vedno tudi Boštjan Kline, ki pa še ni zaključil rehabilitacije poškodovane noge.

V tehničnih disciplinah vodja ostaja Klemen Bergant, ki bo v večini skrbel za Žana Kranjca. Kot slalomski trener se bo ekipi pridružil Sergej Poljšak. Tekmovalci A tehnične ekipe so Kranjec, Štefan Hadalin in Tijan Marovt.