Simona Borštnar / Foto: Alenka Brun

Tavči fest za deseti rojstni dan

Minuli petek je studio za tetoviranje Tavči tattoo praznoval že deseti rojstni dan, zato sta se Simona Borštnar in Sašo Dudić z ekipo domače Tavči kuhne, ki se tako rekoč drži studia, odločila, da jubilej proslavita s pravim festivalom. Tavči fest je potekal kar cel teden.

Tavči kuhno in studio za tetoviranje najdemo tik pred Bledom, pravzaprav vzporedno z znamenitim klancem, v manjši poslovni coni. Studio je sicer imel obletnico februarja letos, a so rojstni dan praznovali sedaj, kavarna, ki sicer že nekaj časa sliši na ime Tavči kuhna, pa je vesela štiriletnica.

Ker je studio Tavči tattoo praznoval že deseti rojstni dan, sta se Simona Borštnar in Sašo Dudić z ekipo Tavči kuhne, ki je tudi neke vrste »predsoba« studia, saj lahko v njej v miru popijete kavo in tudi kaj pojeste, odločila, da jubilej proslavita s festivalom.

Borštnarjeva, ki sicer prihaja iz Lesc, nam je razložila, da niso želeli klasične zabave za desetletnico. Odločili so se, da pripravijo mini festival, ki pa je trajal kar ves teden. »Prvi dan smo imeli t. i. tattoo walk-in dan, kar je pomenilo, da smo delali manjše tetovaže, da se je lahko oglasilo čim več ljudi. Naslednji dan smo imeli Dan palačink in bureka, tretji dan smo pripravili predavanje o tetoviranju, ki so se ga lahko udeležili tisti, ki jih tetoviranje zanima ali pa bi se radi tetovirali. Potem smo imeli dobrodelni srečelov. Tavči tattoo je namreč že od začetka znan po svoji dobrodelnosti. Že od prvega dne, ko sva odprla studio, sva vedno namenjala določen denar za zapuščene živali oziroma pobirala prispevke zanje. Tudi tokrat je šel zbrani denar od prodanih srečk za eno izmed zavetišč. V petek smo imeli še Pica dan, ker smo veliki ljubitelji pic; sobota je gostila rojstnodnevno zabavo v Kuhni, v nedeljo pa je prišla na vrsto še rojstnodnevna torta, s katero smo 'pocrkljali' obiskovalce.«

Tavči je pravzaprav vzdevek življenjskega partnerja naše sogovornice Saša Dudića, ki sicer prihaja s Hrušice. In od tod tudi ime za studio in kavarno, kjer pa zadnje čase – kot smo že omenili – dajejo vse večji poudarek hrani, zato se je lokal tudi preimenoval v Tavči kuhno. Njegova posebnost pa je, da strežejo vegansko hrano.

V tetoviranju sta pravzaprav oba. Primarno se je sicer z njim pred dobrimi 12 leti začel ukvarjati Sašo, ker pa mu je Simona vse več pomagala, je počasi tudi sama postala del salona. V mladosti je rada risala in mu je tako lahko precej priskočila na pomoč pri kakšnem navdihu, dizajnu. Preseneti nas, da imata zelo dolgo čakalno vrsto, kar pomeni, da so ljudje pripravljeni dolgo počakati, da pridejo k njima na tetoviranje. To je že dober znak. Čeprav Borštnarjeva pravi, da se opaža trenutno finančno stanje v družbi, saj ljudje seveda prej dajo denar za hrano in ogrevanje kot za tetovažo. To se pri njima odraža tako, da se je čakalna doba skrajšala, vseeno pa to še vedno pomeni, da stranke vsaj pol leta čakajo, da pridejo na vrsto, še doda.

Kot pa smo videli, je šla rojstnodnevna torta v slast vsem obiskovalcem Tavči kuhne, saj je bila ta ob našem obisku polna.