Babett Stapel, Ivo Boscarol, Tanja Blatnik in Primož Zelenšek / Foto: Andraž Kobe/Združenje Manager

Priznanja za managerje

Med prejemniki tokratnih nagrad Združenja Manager je tudi poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel. Priznanje za življenjsko delo pa je šlo v roke Ivu Boscarolu.

Pod vodstvom Babett Stapel se je promet na brniškem letališču lani v primerjavi z letom poprej podvojil.

Ljubljana – V sredo zvečer je Združenje Manager podelilo priznanja na področju managementa za minulo leto. Priznanje za življenjsko delo je prejel Ivo Boscarol, nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel. Kot so zapisali v združenju, je »eden najprodornejših samoniklih slovenskih podjetnikov po letu 1990«, ki je z razvojem in proizvodnjo ultralahkih letal na globalni zemljevid uvrstil ne le lastno podjetje, temveč tudi Slovenijo kot državo. Družbo je aprila lani prodal ameriškemu podjetju Textron, poslanstvo pa usmeril k vračanju družbi – tako v materialnem kot v osebnem smislu.

Sekcija managerk pri Združenju Manager je podelila tudi dve priznanji artemida, ki ga prejmejo posameznice, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v gospodarski ali pomembni negospodarski družbi. Poleg Tanje Blatnik, generalne direktorice družbe Euroins Asigurare, ga je prejela tudi Babett Stapel, ki je julija predlani prevzela vodenje Fraporta Slovenija, ki upravlja brniško letališče, podjetju pa se je sicer kot direktorica za finance, komercialo in administrativne zadeve pridružila že leta 2016. Kot so zapisali v združenju, Babett Stapel vodi štiristo zaposlenih v podjetju, za katero so bila pretekla tri leta izjemno zahtevna. Najprej se je spoprijelo s propadom prevoznika Adria Airways, ki je predstavljal polovico letalskega prometa na letališču, nato pa je sledilo še težje obdobje epidemije, po katerem letalski promet še vedno okreva. »A negativnim dejavnikom navkljub se je pod njenim vodstvom promet na letališču leta 2022 v primerjavi z letom poprej podvojil, družba pa je tudi brez upoštevanja državnih pomoči dosegla pozitivni rezultat,« utemeljujejo v Združenju Manager.

Mladi manager leta pa je postal Primož Zelenšek, soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo.