Punčke iz cunj na donatorje čakajo na Pošti Radovljica. / Foto: Gorazd Kavčič

Lutka iz cunj tudi za župana

Prostovoljke radovljiškega medgeneracijskega centra že drugo leto v okviru Unicefovega dobrodelnega projekta izdelujejo lutke iz cunj. Eno – fantka Cirila – so podarile tudi županu Globočniku.

Posameznik tako lahko punčko »posvoji« z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim.

Radovljica – Prostovoljke Medgeneracijskega centra Radol'ca že drugo leto izdelujejo Unicefove lutke iz cunj. Tako je nastala že kopica prikupnih punčk in fantkov, ki na posvojitelje čakajo na Pošti Radovljica.

Unicefove punčke iz cunj so eden najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov v Sloveniji, izdelujejo pa jih prostovoljci in prostovoljke po vsej državi. Vsaka lutka predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je treba cepiti, to pa je tudi namen, za katerega se z lutkami zbirajo sredstva.

Posameznik tako lahko punčko »posvoji« z donacijo v višini dvajset evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Tisti, ki donira, pa pravzaprav osreči trojno, poudarjajo na Ljudski univerzi Radovljica: izdelovalko oziroma izdelovalca, obdarovanca – ali sebe, če jo kupi zase – in otroka, ki mu reši življenje.

Radovljiški prostovoljci so dobrodelni projekt pred kratkim predstavili tudi županu Cirilu Globočniku. »Podarili smo mu tudi fantka Cirila, ki mu je na las podoben. Eden drugega sta se zelo razveselila. Dogovorili smo se, da bomo punčke in fantke jeseni 2024 razstavili v prostorih Občine Radovljica,« so povedali po srečanju.