Družinska tragedija se je v torek zvečer zgodila v stanovanjski soseski Podlubnik v Škofji Loki. / Foto: Simon Šubic

Mladoletnik ubil mamo

V Škofji Loki naj bi v torek zvečer mladoletni sin vzel življenje svoji mami. Na domu naj bi jo večkrat zabodel z nožem. Policija je zaradi občutljivosti primera skopa z informacijami.

Mladoletnega osumljenca so policisti pridržali, včeraj pa so ga privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju.

Škofja Loka – Škofjeločane je ta teden pretresla družinska tragedija, ki se je zgodila za zidovi stanovanjske hiše v soseski Podlubnik. Tam naj bi mladoletnik, neuradno star sedemnajst let, ubil svojo mamo.

Policijska uprava (PU) Kranj je zaradi interesa preiskave, varstva osebnih podatkov in občutljivosti primera z informacijami zelo skopa. Potrdila pa je, da so bili policisti v torek okoli 19.30 obveščeni, da je na območju občine Škofja Loka za posledicami kaznivega dejanja zoper življenje in telo umrla ženska. »Policija je opravila ogled in osumljencu odvzela prostost. Policisti nadaljujemo kriminalistično preiskavo in zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vsem bomo obvestili pristojno državno tožilstvo,« je povedal Roland Brajič, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

»Kaj se je zgodilo, sem izvedela naslednje jutro. V torek zvečer nisem opazila, da bi bili pri tej hiši policisti, verjetno so k hiši prišli z zadnje strani. Pokojno mamo sem bolje poznala, delala je v bližnji šoli, ostale družine pa ne toliko. Gre za običajno družino, nič ni kazalo, da bi se lahko zgodilo kaj tako groznega,« je povedala stanovalka iz bližnje stolpnice.

Sosedje so dan po pretresljivem dogodku znali povedati, da je sedemnajstletni sin deloval kot običajen najstnik, da je dolgo treniral rokomet, nato pa naj bi lansko jesen obiskovanje treningov začel opuščati. Usodnega večera naj bi doma pričakal svojo mamo, ki naj bi jo v spalnici večkrat zabodel z nožem. O dejanju naj bi potem po telefonu najprej obvestil svoje svojce, nato pa naj bi poklical policijo in se ji predal pri bližnjem vrtcu.

Mladoletnega osumljenca so policisti pridržali, včeraj pa so ga privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju.