Zunanjost energetsko prenovljenega doma / Foto: Janko Rabič

Energetska sanacija doma starejših

V jeseniškem domu upokojencev so zaključili poldrugi milijon evrov vredno investicijo v energetsko sanacijo, ki so jo izvedli s koncesijskim partnerjem Petrolom.

V domu se v kratkem obeta še ena pomembna pridobitev – dnevni center za osebe, starejše od 65 let, ki ne prebivajo v domu. Od ponedeljka do petka od 6. do 16. ure jim bo zagotovljena socialna in zdravstvena oskrba, prehrana, organizirane dejavnosti, kreativne delavnice, telovadba in sprehodi.

Jesenice – V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja na Jesenicah so lansko leto zaokrožili z zaključkom energetske sanacije stavbe. Pot je bila dolga in naporna, z več časovnimi presledki. »Pred menoj so se kar štirje direktorji trudili za izvedbo,« je na predstavitvi pomembne investicije poudarila sedanja direktorica dr. Karmen Arko. »Po dolgotrajnem usklajevanju in čakanju na soglasje vlade nam je uspelo podpisati pogodbo s koncesijskim partnerjem Petrolom. Zamenjali smo vsa okna, vrata in svetila, obnovili štiri kotlovnice, dom ima novo fasado, obnovljeno streho in žaluzije. Z investicijo v vrednosti 1,5 milijona evrov smo pridobili tudi zračne in svetle prostore in s tem pomembno izboljšali kvaliteto bivanja stanovalcev,« je dejala.

Luka Omladič iz kabineta ministra za delo, socialne zadeve in enake možnosti je ob čestitkah za uspešno izvedbo poudaril, da je to modra naložba v sedanji situaciji vse višjih cen energentov in vodi v zeleni prehod na področju energetsko podnebne politike.

Za pomembno pridobitev je vodstvu doma izrekel pohvale novi župan Občine Jesenice Peter Bohinec.