Mozaik svetega Ambroža, ki krasi stopnišče Čebelarskega centra v Lescah, je blagoslovil radovljiški župnik Andrej Župan. / Foto: Gorazd Kavčič

Na god zavetnika čebelarjev

V Čebelarskem centru v Lescah so odkrili mozaično podobo sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev, ter prenovljeno kavarno in trgovino, ki po novem nosita skupno ime Medena vila.

Lesce – Prejšnjo sredo so v Čebelarskem centru v Lescah zaznamovali god zavetnika čebelarjev sv. Ambroža. Osrednji dogodek slovesnosti je bilo odkritje in blagoslov leseno-mozaične skulpture s svetnikovo podobo. Izdelale so jo udeleženke delavnic modernega mozaika, ki ga pod okriljem Ljudske univerze Radovljica vodi Urška Ambrožič Potočnik. Leseni okvir za skulpturo je iz hrastovega lesa, premazanega s čebeljim voskom, izdelal radovljiški župan Ciril Globočnik.

Na isti dan so v centru odprli tudi obnovljeni trgovino in kavarno, ki po novem nosita skupno ime Medena vila.

Praznično pa bo v centru tudi prihodnji četrtek, 22. decembra, ko bo Čebelarska zveza Gorenjske v Lescah praznovala 20-letnico. Ob tej priložnosti bo pred čebelarskim centrom od 16.30 dalje potekala božična tržnica s čebeljimi pridelki, medenjaki in toplimi napitki. Ob 17. uri so najmlajši obiskovalci vabljeni na predstavo Izgubljena čebela, kjer jih bo obiskal Božiček. Ob 18. uri pa za vse prijatelje Čebelarske zveze Gorenjske pripravljajo svečano praznovanje jubileja.