Med domačimi kegljači se je najbolj izkazal Marjan Žalar, ki je bil v svoji kategoriji najboljši. / Foto: Gorazd Kavčič

Po treh letih znova na turnirju

Mednarodni kegljaški turnir in Memorial Borisa Žukeviča za slepe in slabovidne posameznike in ekipe v steznem kegljanju je eden največjih v Evropi.

Kranj – Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Kranj je pripravilo 16. Mednarodni kegljaški turnir in 10. Memorial Borisa Žukeviča za slepe in slabovidne posameznike in ekipe v steznem kegljanju.

Na kegljišču KK Triglav Kranj se je tekmovanje začelo že v petek, živahno pa je bilo zlasti v soboto, ko so dopoldne pripravili tudi slovesno odprtje. »Po triletnem premoru zaradi covida-19 nam je ponovno uspelo organizirati turnir, na katerem sodeluje 15 ekip in 36 posameznikov iz petih držav: Slovaške, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in ekipe iz Slovenije. Turnir, ki ga organizira naše društvo, je še vedno eden največjih v Evropi za to populacijo invalidov,« je v pozdravu udeležencem povedal podpredsednik MDSS Kranj Ivo Železnikar in dodal, da njihovi člani uspešno tekmujejo tako doma kot v tujini. Na turnir sta prišla tudi Tomaž in Igor, sinova Borisa Žukeviča, prav tako pa je zbrane pozdravil kranjski župan Matjaž Rakovec.

V kategoriji B1 je med moškimi zmagal Stjepan Đunđek (Zagreb), med ženskami pa Karmen Vogrič (Nova Gorica). Med domačimi tekmovalci je Slavko Muhič osvojil tretje mesto, Sandi Novak pa peto. V kategoriji B2 je zmagal Ivica Ferenčić (Karlovac), domačina Jože Lampe in Rajko Kopač pa sta osvojila tretje in četrto mesto. V kategoriji B3 je bil najboljši domačin Marjan Žalar, Tomaž Furlan je bil osmi, Jure Vergl pa je zasedel 16. mesto. Ekipno je zmagal Zagreb 1 pred MDSS Kranj. Na Memorialu Borisa Žukoviča je zmagal Ivica Ferenčić.