Muzejska kavarna o tovarni Veriga Lesce

Radovljica, Lesce – V letošnjem letu praznujeta stoletnico dve priznani tovarni v radovljiški občini. Gorenjka, katere jubilej so v Muzejih radovljiške občine že zaznamovali z razstavo v Povezovalnem hodniku Radovljiške graščine, in Veriga Lesce. Tudi nanjo niso pozabili, poudarjajo v muzeju, zato vabijo vse nekdanje zaposlene in tudi druge, ki na Verigo hranijo spomine in predmete, fotografije ..., da v četrtek, 3. novembra, ob 10. uri pridejo dogodek, poimenovan Muzejska kavarna.

»Dobimo se na recepciji Čebelarskega in Mestnega muzeja v Radovljiški graščini. Ob kavi in posladkih se bomo pogovarjali o delu in življenju v tovarni in obujali spomine na pretekle čase. Hkrati bomo zelo veseli, če nam ob tej priložnosti prinesete pokazat predmete, povezane z Verigo, ki jih hranite doma.«

Rezultat raziskovanj industrijske dediščine v občini bodo v muzeju predstavili decembra, ko bo izšla monografija o industriji v občini Radovljica, je pojasnila kustosinja Mestnega muzeja Katja Kreutz Praprotnik.