Vojka Jesenko s Primožem Jegličem (levo), predlagateljem kandidature, in Petrom Podlesnikom (desno), ki na Listi Vojke Jesenko kandidira za člana občinskega sveta v Radovljici, ob vložitvi kandidature

Verjamejo, da je čas za županjo

V volilno tekmo za župansko mesto v Radovljici se podaja tudi Vojka Jesenko. Kandidira s podporo volivcev in ima tudi svojo listo za občinski svet.

Radovljica – Kandidaturo za županjo Radovljice je napovedala tudi Vojka Jesenko, članica aktualnega občinskega sveta Občine Radovljica, v katerega je bila pred štirimi leti izvoljena kot predstavnica tedanje LMŠ. Tokrat se na lokalne volitve podaja kot neodvisna kandidatka s podporo skupine volivcev, ima pa tudi svojo listo kandidatov za občinski svet.

Tako kandidatka za županjo kot kandidati za občinske svetnike si v občini želijo pozitivnih sprememb, poudarjajo, in dodajajo, da so na Listi Vojke Jesenko tudi štirje aktualni svetniki, poleg Vojke Jesenko še Nejc Kliček, pred štirimi leti izvoljen kot predstavnik SD, Aljoša Škufca iz SDS in Maksimiljan Kalan iz LMŠ.

»Vsi so že v tem mandatu delovali v dobro vseh občanov, močno zastopali njihove interese in bili zelo aktivni v občinskem svetu,« še poudarjajo v štabu Jesenkove, sicer po rodu Leščanke, ki zadnja leta z družino živi v Radovljici.

Predlagatelj obeh kandidatur je Primož Jeglič, nekdanji podžupan Občine Radovljica, ki verjame, da je čas za prvo županjo z listo, katere člani so, kot pravi, že večkrat dokazali svojo povezovalno držo. Vsi se zavedajo, da sta za Radol'co z okol'co, kot je tudi slogan liste, in njen uspeh potrebna posluh vseh in trdo delo.