Vsi trije kandidati so se v četrtek predstavili na Jesenicah; od leve Darko Ćorković, Peter Bohinec in Franci Koražija. / Foto: Nik Bertoncelj

Občinam bi dali nov zagon

V občinah Kranjska Gora, Jesenice in Žirovnica so kandidati za župana Socialnih demokratov (SD) Franci Koražija, Peter Bohinec in Darko Ćorković.

Jesenice – Franci Koražija kandidira za župana Občine Kranjska Gora. »Ker sem kritičen do vsega, kar ni dobro, me je to pripeljalo do odločitve, da kandidiram za župana.« Podjetnik in igralec z Dovjega zase pravi, da je bil vzgojen v duhu poštenosti in delovnih navad. Je poročen, oče dveh hčera in dedek. Poudarja, se bo vedno boril za dobro občanov, vodenje občine bi bilo usmerjeno od spodaj navzgor, krajevne skupnosti pa udeležene pri oblikovanju občinske politike. Turizem kot paradno panogo želi umiriti in spraviti v okvire, da bo ta še naslednjim rodovom prinašal dodano vrednost.

Kandidat za župana Občine Jesenice Peter Bohinec občino želi dvigniti iz stagnacije in brezupnosti. Deloval je v vladnih službah in pri različnih projektih. Eden takih je Mreža urgentnih centrov v Sloveniji, ki ga je vodil in sodeloval tudi pri tem, da je sodoben urgentni center dobila tudi jeseniška bolnišnica. Poudarja, da Jesenice potrebujejo odzivnega in učinkovitega župana. »V svojem programu dajem prednost gospodarstvu, okoljevarstvu, sociali, zdravstvu, mladim, delavcem, upokojencem, medgeneracijski solidarnosti, digitalizaciji in trajnostnemu razvoju.«

Kandidat za župana Občine Žirovnica Darko Ćorković z družino živi v Mostah. Zaposlen je v Elanu, kjer je šel skozi vse procese dela, od proizvodnje do vodstva. Je poročen, ima tri otroke. Rad bi uresničil svojo vizijo o napredni, odprti občini, kjer bo vsak občan spoštovan, enakopraven in slišan. Zagnal bi projekte, ki (še) niso realizirani, več naredil za kulturno dediščino, šport, turizem, kmetijsko in malo gospodarstvo, pa tudi za bolj polno življenje otrok ter dostojno življenje starejših. Kot poudarja, je mladostnikom treba omogočiti življenje in zaposlovanje v tehnološko napredni občini.