Slovenski dan je v Dragočajno privabil številne obiskovalce, ki so prišli uživat v okusnih jedeh. / Foto: Gorazd Kavčič

Slovenski dan v Dragočajni

Slovenski dan v Dragočajni je obiskovalcem ponudil številne tradicionalne slovenske jedi in degustacijo različnih lokalnih proizvodov.

Dragočajna – Minulo nedeljo so vaščani Dragočajne in Moš pripravili tradicionalno prireditev, imenovano Slovenski dan v Dragočajni, na kateri so pod okriljem Turističnega društva Dragočajna - Moše predstavili tradicionalne slovenske jedi in lokalne izdelke.

»Letošnja prireditev je že 15. po vrsti, odpadla je le zaradi covida-19, in skupaj z vaščani ter člani društva se trudimo vsako leto ohranjati tradicijo in pripraviti čim več in čim boljše jedi, ki so potem tudi razlog za druženje in razširjanje dobre volje,« je pojasnil predsednik TD Dragočajna - Moše Jure Žitnik. Na prireditvi je sodelovalo približno 50 prostovoljk in prostovoljcev, ki so poskrbeli za pripravo jedi ter idilično kmečko vzdušje. Poleg slaščic, kostanja, pekovskih izdelkov, toplih prilog, hladnih predjedi, vloženih dobrot ter lokalnih proizvodov so ponudili tudi tri jedi na žlico, ričet, vampe ter krompirjev golaž, ki so šli kot za med. Nedeljsko sončno vreme je v Dragočajno privabilo številne obiskovalce, ki prireditve niso zapustili lačnih ust. Za glasbeno popestritev so poskrbeli ljudski godci Cerkljanski gavnarji in z narodno-zabavnimi vižami dodali piko na i Slovenskemu dnevu.