Čokoladni kolač s slivami in jogurtom

Sezona sliv še ni minila in še je čas, da jih spremenimo v izvrstno sladico.

Za pripravo čokoladnega kolača s slivami in jogurtom potrebujemo: za biskvit: 300 g svežih zrelih sliv, 120 g masla, 150 g temne čokolade, 4 jajca, 150 g sladkorja, 100 g moke, 100 g navadnega jogurta, 1 pecilni prašek, 1 žlico temnega kakava, ščep soli; za jogurtov nadev: 3,5 dl smetane, 500 g grškega jogurta ali skyra, 4 liste želatine, 120 g sladkorja.

Priprava biskvita: slive izkoščičimo in jih zmeljemo v gladko kašo. Čokolado in maslo nadrobimo v skodelico ter ju stopimo nad parno kopeljo. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, kakav in sol. V drugi posodi penasto umešamo jajca s sladkorjem. Jajčni zmesi nato primešamo jogurt in stopljeno čokolado z maslom ter slivovo kašo. Nazadnje postopoma vmešamo še mešanico moke. Maso vlijemo v srednje velik pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Biskvit pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 45 minut.

Priprava kreme: Želatino namočimo za 10 minut v hladni vodi. 1 dl smetane segrejemo do vretja ter vanjo vmešamo namočeno in ožeto želatino. Odstavimo s štedilnika in mešamo, da se želatina raztopi. Preostalo smetano stepemo. Skupaj zmešamo jogurt in sladkor ter mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Nato prilijemo ohlajeno smetano z raztopljeno želatino in premešamo. Nazadnje z lopatko vmešamo še stepeno smetano.

Kremo prelijemo čez pečen in ohlajen biskvit. Pekač postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se vse skupaj dobro ohladi in shladi.