Izmenjava ozimnice v Škofji Loki

V četrtek med 8. in 12. uro bodo na škofjeloški tržnici oziroma na parkirišču nekdanje vojašnice pripravili izmenjavo ozimnice.

Rdeča nit prireditve je letos slogan Poglej, povohaj, poskusi.

Škofja Loka – Mednarodni dan ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani, ki je 29. septembra, bodo v Škofji Loki letos zaznamovali z izmenjavo ozimnice.

Tako bodo Ekologi brez meja v sodelovanju z občino in Komunalo Škofja Loka, Razvojno agencijo Sora in Lidlom Slovenija pripravili zanimiv dogodek. V četrtek med 8. in 12. uro bodo na škofjeloški tržnici oziroma na parkirišču nekdanje vojašnice pripravili izmenjavo ozimnice. Na stojnico lahko prinesete marmelade, kompote, vloženo sadje in zelenjavo, omake in druge vložene dobrote.

Izmenjali si jih boste lahko z drugimi obiskovalci, pa tudi Ekologi brez meja in ostali sodelujoči obljubljajo, da bodo poskrbeli za lepo obloženo stojnico.

»Namen izmenjave je, da se poslovimo od še uporabnih živil, ki smo jih morda dobili v dar, pa nam sploh ne teknejo in jih ne znamo uporabiti ali pa bi preprosto radi pokusili nekaj novega,« pravijo organizatorji in dodajajo, da bodo mednarodni dan brez zavržene hrane zaznamovali tudi s pogovori, nasveti in recepti iz Reciklirane kuharije, ki jih na pobudo Lidla Slovenija ustvarjajo šolarke in šolarji v projektu Hrana ni za tjavendan. Komunala Škofja Loka se bo pridružila z ozaveščanjem in aktivnostmi na temo odpadnega jedilnega olja,

Tokrat bo rdeča nit prireditve geslo Poglej, povohaj, poskusi.