Druga izdaja knjižice Delavska malca

Jesenice – Lani so na Jesenicah izdali knjižico Delavska malca, v kateri predstavljajo značilne jedi, ki so jih včasih jedli jeseniški delavci, a se še danes znajdejo na domačih mizah. Knjižice so hitro pošle, zato so zdaj pripravili drugo izdajo, brezplačno so na voljo v TIC Jesenice na Titovi 18 in pri jeseniških gostincih, kjer izbrane jedi pod enotnim imenom Delavska malca tudi strežejo. To so Dom Pristava, Penzion Pr' Betel, Gostilnica in pizzerija Chilli, Restavracija Kazina, Gostilna in pizzerija Turist in Bistro Oaza. Ponujajo jedi, kakršne so včasih kuhali v »fabrških« kantinah ali so jih na domačo mizo postavljale delavske gospodinje, na primer: meso iz župe, govnač in jabuka v šlafroku, ajmoht z žganci ali vaseršpoclni, fržolova župa in omlete z marmelado, jesihflajš z jajcem, kranjska klobasa in okisan fržov, ješprenj s suhimi rebri in šmorn, suh vratnik in endivija s krompirjem, tenstana jetrca s polento ... Delavska malca je nastala pod okriljem projekta KUHAM DOMAče ob finančni podpori Občine Jesenice.