Mlade navdušujejo za košarko in tudi druge športe. / Foto: Žan Eržen

Vesela košarka Jaka Blažiča

Gre za projekt, s katerim želijo prek spoznavanja košarke mlade navdušiti za šport.

Kranj – Medtem ko se slovenska članska reprezentanca, v kateri je tudi Jaka Blažič z Bleda, pripravlja na avgustovski kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket, pa iz kranjskega Champ centra športa sporočajo, da bodo znova vpisovali v najbolj veselo košarko v mestu. Vpis v Veselo šolo Jaka Blažiča bo potekal v nedeljo, 28. avgusta, ob 14. uri v prostorih Champ centra v Kranju.

»Gre za projekt, kjer otroke ne delimo na dobre in slabe, velike in majhne. Naša želja je, da čim več otrok skozi košarko navdušimo za šport, jih preko druženja povežemo v zdravo družbo in jim damo prave vrednote,« pravi Rok Klemenčič in pojasnjuje, da je v veseli košarki že preteklo šolsko leto sodelovalo 121 otrok, za letos pa se nadejajo, da jih bo še več in da bo še bolj zabavno.

Košarkarska šola je namenjena deklicam in dečkom od petega do šestnajstega leta starosti. Mladim je namenjena vrsta aktivnosti, s projektom pa vsako leto obnovijo tudi eno zunanje igrišče. Do sedaj so obnovili že igrišče v Čirčah in pri Osnovni šoli Jakoba Aljaža.