Takole so vabili najmlajše na festivalu na plesno delavnico. / Foto: Alenka Brun

Snovičkov festival

Poletni program Snoviškega poletja je na vrhuncu. V soboto so Terme Snovik gostile tradicionalni Snovičkov festival, ki je v prvi vrsti namenjen najmlajšim, v njem pa uživajo tudi starejši.

Sobota je bila tako v Termah Snovik ves dan v znamenju dobrega počutja in zabave za najmlajše. Navihani palček Snoviček je skupaj s svojimi prijatelji pripravil pravo igrivo, plesno in vodno pustolovščino. Prisotni so lahko spoznali tudi novo igračko po njegovi podobi, plišastega palčka Snovička. Na festivalu pa so se Snovičku pridružile tudi druge simpatične maskote. Otroci so bili navdušeni. V njihovi družbi so se udeležili plesne delavnice, na kateri je imela glavno besedo animatorka Eva Kožlakar. Da je na festivalu vse potekalo, kot je treba, je bila zadolžena vodja animacij Katarina Ilić, pomagal pa jima je še fantovski del ekipe Žiga Požek.

Poleg plesne delavnice je bila na voljo še palčkova ustvarjalna delavnica, med vodnimi vragolijami pa je pozornost pritegnil bejzbol z vodnimi balončki. Mnogi mladi obiskovalci so se kar s starši podali na veliki lov na skriti zaklad. Lahko so se preizkusili v hoji po vrvi, veliko zanimanja pa je bilo tudi za sodelovanje v Snovičkovi nagradni igri.

Organizatorji so sicer dopoldne z rahlim strahom zrli v nebo in razmišljali, bo vreme zdržalo, a radoživost in veselje otrok sta temne oblake na nebu pregnali.