V Bohinju na pomoč priskočili blejski zdravniki

Zaradi okužb s koronavirusom je v Zdravstvenem domu Bohinjska Bistrica okrnjeno delovanje ambulant. Na pomoč so priskočili zdravniki z Bleda, tako da vsak dopoldan zagotavljajo delujočo splošno ambulanto, pediatrična pa ves čas deluje nemoteno.

Od torka naprej je za paciente v Bohinju vsak dopoldan zagotovljena ena splošna ambulanta, popoldne pa deluje tudi turistična ambulanta. Pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno.

Bohinjska Bistrica – Zdravstveni dom v Bohinju je pred dnevi objavil sporočilo, da je zaradi vdora covida-19 okrnjeno delovanje ambulant in nujne medicinske pomoči. To pomeni, da začasno deluje le ena splošna ambulanta, so pojasnili na Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG).

»V Zdravstvenem domu Bohinjska Bistrica imamo primer okužbe s koronavirusom pri dveh od treh splošnih zdravnic, vendar smo kadrovsko zagato hitro rešili. Na pomoč so požrtvovalno priskočili splošni zdravniki iz Zdravstvenega doma Bled. Tako imamo od torka naprej za paciente v Bohinju vsak dopoldan zagotovljeno eno delujočo splošno ambulanto, pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno, popoldne pa deluje tudi turistična ambulanta,« so pojasnili.

Turistična ambulanta, kamor se na pomoč v primeru bolezni ali poškodb lahko obrnejo obiskovalci Bohinja, je na isti lokaciji in deluje neokrnjeno vsak delovnik od 15. do 20. ure, tu so angažirani zdravniki iz drugih zdravstvenih domov v sistemu Osnovnega zdravstva Gorenjske, so še razložili.

»V primeru, da bo potrebno 'pokrivanje' v naslednjem tednu, se bodo v reševanje kadrovske zagate poleg Zdravstvenega doma Bled, kamor organizacijsko spada Zdravstveni dom Bohinjska Bistrica, vključili zdravniki iz drugih gorenjskih zdravstvenih domov,« še dodajajo v Osnovnem zdravstvu Gorenjske in poudarjajo, da aktualne razmere v Bohinju potrjujejo pravilnost odločitve vodstva OZG o ponovni obvezni uvedbi zaščitnih mask tako za zaposlene kot za paciente v vseh gorenjskih zdravstvenih domovih, kar zaradi strmega porasta okužb velja od ponedeljka.