Tudi velikim in bogatim ne sme biti dovoljeno vse – drugič!

Za preglasno zasebno zabavo na Golf igrišču Bled (Royal Bled Golf) v soboto, 9. 7. 2022, ki je presegla vse meje dopustnega, NISO IMELI DOVOLJENJA PRISTOJNE UPRAVNE ENOTE JESENICE.

 

V Gorenjskem glasu je bilo 15. 7. 2022 v rubriki Prejeli smo objavljeno moje pisanje, v katerem sem kot predsednik Turističnega društva Lesce, ki je lastnik kampa Šobec, ostro kritiziral ravnanje odgovornih iz Golf igrišče Bled, ki so organizirali zasebno zabavo s preglasno moderno glasbo, katere nizki basovski toni so se razlegali kilometre naokoli in so vzeli spanec prebivalcem in turistom. Zasebna zabava je trajala od večera do naslednjega jutra, skoraj celo noč. Potem ko so bili organizatorji zabave naslednje jutro opozorjeni na neprimernost takega ravnanja, so se izgovorili, da so za zabavo do poznih jutranjih ur imeli dovoljenje Upravne enote Jesenice. Izkazalo se je, da to o dovoljenju ni bilo res. Upravna enota Jesenice za dogodek ni izdala nobenega dovoljenja.

 

Ni zanemarljivo, da na korektno opozorilno pismo direktor podjetja Šobec, d. o. o., ki upravlja uspešen in največji kamp v državi, naslovljeno na vodstvo golfskega igrišča, kot »sosed« igrišča ni dobil odgovora. Po direktorjevi telefonski intervenciji je dobil le ustni, očitno neresnični izgovor, da so imeli dovoljenje pristojnih.

 

Za vsakogar, ki se ukvarja s turizmom in želi, da bi to delal v sožitju s prebivalci iz okolja, bi moralo biti več kot razumljivo, da se ne more tako obnašati, pa če ima birokratsko dovoljenje ali ne. Sedaj, ko se ve, da dovoljenja za neprimerno in celonočno preglasno zasebno zabavo niso imeli in da so o dovoljenju lagali, si še bolj kritično lahko izoblikujemo mnenje o tem, kako si organizatorji nočnega hrupa razlagajo svoje pravice in njihovo vlogo v turistični ponudbi enega najbolj razvitih turističnih območij v državi. Lahko bi razumeli tudi tako, da si mislijo: »Kaj nam pa morejo!« Če tako mislijo, je možen samo en odgovor: »Ne, ne bomo vam dovolili!«

 

Zlatko Kavčič, predsednik Turističnega društva Lesce