Prvi festival bombonov

Bliža se najslajši konec tedna v Preddvoru. Pripravili bodo prvi festival bombonov, ki so ga poimenovali Štoflcfest.

Štoflcfest se bo zgodil med 24. in 26. junijem 2022 v Preddvoru. Festival je dobil ime po bonbonih, t. i. štoflcih, ki so jih med leti 1950 in 1960 izdelovali na Laškem nad Bašljem.

Preddvor – Od petka, 24., do nedelje, 26. junija, bo na grajskem vrtu gradu Dvor v Preddvoru precej živahno. Potekal bo tudi prvi festival bombonov Štoflc, poimenovan po bombonih, ki so jih nekoč izdelovali v hiši na Laškem nad Bašljem pri nekdanjem Domu Rade Končar, nekoč v lasti veleposestnika Dolenca.

Sladki festival bo pospremilo tridnevno pestro obfestivalsko dogajanje. Vse tri dni bodo potekali vodeni ogledi gradu Dvor, v petek, 24. junija, zvečer pa začenjajo s koncerti. Ob 19. uri boste na grajskem vrtu v Čarobni violini lahko prisluhnili Ingi Ulokini na violini, Olgi Ulokini na klavirju, s sopranom pa bo ljubitelje tovrstne glasbe razveselila Marina Igritskaya.

Sobota, 25. junij, bo namenjena Štoflcfestu. Ta bo trajal od 11. do 17. ure. Zabave na festivalu za otroke ne bo manjkalo. Pripravljajo družabne igre, ustvarjalne delavnice, ponudba različnih domačih in butičnih bombonov ter sladic bo bogata – pa še vstopnine ni. Piki Sulejmanovič boste lahko zaupali svoj obraz v poslikavo, mala šefa Janez in Žan bosta poskrbela za čisto pravo izdelovalnico bombonov. Za Izletniški kviz bo zadolžen Pagon šport, različne igre in delavnice pa pripravljajo KD Preddvor, TD Bašelj, FD Preddvor in TD Kokra. Ljudska univerza Kranj bo obujala spomine na že skoraj pozabljene družabne igre, Mestna knjižnica Kranj pa bo med drugim dodala odprtje knjigobežnice v grajskem vrtu. In ob deseti obletnici Knjižnice Preddvor bosta ob 17. uri najmlajše s predstavo zabavala Mojca in Kaličopko. Za malce starejše bo sledil Retrofest. Od 17.30 pa vse do 20. ure bo razveseljevala ABBAmania, potem pa na oder pod šotor prihaja ABBA Mia Slovenia – ABBA tribute band. V nedeljo, 26. junija, se vrača Petrov smn (ob 11. uri) s ponudbo kmetijskih pridelkov in izdelkov domače obrti; ob 12. uri bo na sporedu polurna predstava za otroke, vsem znana Kozlovska sodba v Višnji Gori; sledile bodo cirkuške delavnice, mednarodni Ex tempore, kjer bodo nagradili najboljše in podelili priznanja sodelujočim na že dvanajstem slikarskem druženju; istočasno pa bo v šotoru še Folklorni festival. In za konec bodo ob 17. uri na veliki oder stopili Čuki. Piko na i pa bo dodal humorist Boštjan Meglič - Peška. Torej, kot pravijo v Zavodu za turizem Preddvor: »Lepo vabljeni na prvi in edini festival bombonov v Sloveniji Štoflcfest, najslajši konec tedna v Preddvoru.« Podroben program in več o vstopninah najdete na spletni povezavi .