Kolodvorsko tržnico bo Hotel Triglav Bled gostil vsako tretjo nedeljo v mesecu. / Foto: Alenka Brun

Kolodvorska tržnica

V sodelovanju z Javnim zavodom Turizem Bled in na pobudo Hotela Triglav Bled bo hotel vsako tretjo nedeljo v mesecu gostil gastronomsko tržnico, na kateri se bodo predstavljali ponudniki izdelkov, združenih pod kolektivno blagovno znamko Blejski lokalni izbor. Premiero je tržnica, ki so jo poimenovali Kolodvorska tržnica – hotel namreč stoji v bližini blejske železniške postaje – doživela v nedeljo. Kuharska ekipa hotelske Restavracije 1906 pod vodstvom kuharskega mojstra Aleša Fendeta pa je in bo v sklopu tržnice pripravljala jedilnik s tremi hodi, ki bo sestavljen iz sestavin lokalnih ponudnikov udeleženih na tržnici.

Koncept Kolodvorske tržnice tako združuje obisk tržnice in možnost nakupa lokalnih izdelkov ter kulinarične užitke ob kosilu Blejski lokalni izbor v idiličnem hotelu nad jezerom, ki prepriča s svojim razgledom, gostoljubjem in izjemno kulinariko, o čemer smo se tudi sami že večkrat prepričali.

Meni so poimenovali Ajzenponarska rihta. Sestavljajo ga hladna predjed, glavna jed, sladica in pijača.

Okusni grižljaji predjedi so postavili visoka pričakovanja za nadaljnje krožnike. Predjed so sestavljali mladi sir in fermentirano jagodičevje, sorbet zeliščnega čaja, olje mlade čebule ter črni kruh z orehi. Ko so se okusi vseh elementov s krožnika v ustih premešali, so – kot radi rečejo kulinarični kritiki – povzročili eksplozijo okusov, pa naj se sliši še tako zlajnano. In tudi vizualno je bila jed zelo všečna.

Pri glavni jedi je bila kraljica krožnika postrv oziroma njen file z zeliščno soljo, dodani so bili konopljini rezanci, krema koprive in česnov konfit. Za sladico pa so postregli mousse temne čokolade, sorbet aronije in pese ter vse skupaj odeli v peno borovničevega likerja.

Pri pijači so obiskovalci tržnice lahko izbirali med jabolčnim in ribezovim vinom s Kmetije Pr' Andreco, ki se je s svojo ponudbo predstavila tudi na tržnici, ali pa so se odločili za »varnejši« ledeni čaj iz Vrta okusov Mateje Reš, tudi prisotne na premieri tržnice. Poleg omenjenih so na tržnici gostovali še Kmetija Pr' Obvak, ki je znana predvsem po izdelkih iz aronije, Radolška čokolada, ki je od začetka do danes s svojimi pralineji in okusi marsikoga zasvojila ali ga spremenila v čokoholika, s stojnice radovljiških Katjinih vrtov so se vabljivo »smehljale« tudi sladke plavajoče jagode, Conditus pa je poskrbel za ponudbo okusnih »kremšnit«.