Jubilejni Čipkarski dnevi

Železniki – V Železnikih bodo od četrtka do nedelje potekali 60. Čipkarski dnevi, ki jih prireja Turistično društvo (TD) Železniki. Slovesno odprtje bo v četrtek ob 18. uri na dvorišču Muzeja Železniki. V galeriji muzeja si bo že možno ogledati razstavo čipk domačih klekljaric z naslovom 60 rož za 60 Čipkarskih dni, od petka dalje pa bo na ogled tudi razstava v kulturnem domu, kjer bodo čipke razstavili učenci Čipkarske šole Železniki, nekatere domače mojstrice in zasavske klekljarice, videti pa bo možno tudi kleklje iz različnih vrst lesa ... Razstavi bosta po napovedih predsednika TD Tomaža Weiffenbacha znova izjemni, odprti pa bosta od petka do nedelje od 10. do 20. ure.

V petek ob 17. uri bo pred plavžem otroška zabava Tovarna milnih mehurčkov, ob 20. uri bodo v lokalu na bazenu karaoke, v soboto ob 17. uri pa bo v Nivci nogometna tekma ledik : oženjeni.

Glavno dogajanje bo kot običajno v nedeljo. "Pika na i prazniku čipke bosta klekljarska ustvarjalnica za otroke in tekmovanje v klekljanju za odrasle pred plavžem," je povedal Weiffenbach. Kot je pojasnil, bodo za razliko od preteklih let v klekljanju tekmovali le odrasli, ne pa tudi otroci, za katere so tokrat pripravili ustvarjalnico, na kateri bodo med 13.30 in 14.30 klekljali rože. Sledil bo nastop domačih godbenikov in Harmonikarskega orkestra Železniki ter nato ob 15. uri klekljarsko tekmovanje odraslih. Po 16. uri načrtujejo veselico z Ansamblom Gregorja Kobala, sicer pa bo v Železnikih pestro že dopoldne. Celoten program je na spletni strani TD Železniki.