Triglavove košarkarice so se v finalu proti Celjankam izkazale z borbeno in požrtvovalno igro. / Foto: Gorazd Kavčič

Triglavanke so podprvakinje

Košarkarice kranjskega Triglava so po treh finalnih tekmah segle v roke nasprotnicam iz ekipe Cinkarne Celje ter jim čestitale za zmago, saj so jih premagale tudi na odločilni tekmi.

Celje, Kranj – S tretjo finalno tekmo se je ta teden končalo letošnje državno košarkarsko prvenstvo za članice. Za naslov najboljših v državi so se znova pomerile košarkarice kranjskega Triglava in Cinkarne Celje. Celjanke so bile boljše in že enajstič zapored, skupno pa osemnajstič, postale državne prvakinje.

Tudi na tretji tekmi so bile na domačem parketu boljše od borbenih in nepopustljivih košarkaric Triglava, tekma pa se je končala z rezultatom 65 : 58 (14 : 23, 19 : 13, 14 : 13, 18 : 9).

Triglavanke so tekmo začele odločno in povedle s kar 18 : 4. V drugi četrtini sta bili ekipi na začetku izenačeni, nato pa so imele varovanke kranjskega trenerja Gašperja Sluge nekaj težav pri organizaciji napadov. Vseeno je prvi polčas pripadel Kranjčankam, ki so na veliki odmor odšle s tremi točkami prednosti. Tudi v nadaljevanju tekme sta bili ekipi vseskozi izenačeni in v zadnjo četrtino sta vstopili s prednostjo dveh košev za Kranjčanke. Proti koncu tekme so domače košarkarice odlično zaigrale v obrambi ter v 37. minut rezultat prvič na tekmi izenačile. Celjanke so nato tekmo obrnile v svojo korist in se znova veselile naslova državnih prvakinj.

Malo manj so bili zadovoljni v taboru Triglava, čeprav imajo za seboj vendarle zelo uspešno sezono.

»Res je za nami kar uspešna sezona, saj smo nastopili tako v finalu pokalnega tekmovanja kot v finalu državnega prvenstva. Poleg tega smo zelo dostojno nastopali v ligi WABA (Women Adriatic Basketball Association) oziroma Jadranski ligi. Prav ta liga je bila za nas dobro izhodišče za domače preizkušnje, saj smo odigrali večje število res kakovostnih tekem, kar nam je v zaključku državnega prvenstva prišlo še kako prav. Na koncu smo v ligi WABA osvojili sedmo mesto ter s tem izpolnili cilj, da se uvrstimo v ligo za prvaka oziroma med osem najboljših. Prav tako smo izpolnili oba načrta v domačem prvenstvu, saj je bil naš cilj, da se tako v pokalnem tekmovanju kot v državnem prvenstvu uvrstimo v finale. Normalno, da smo si želeli naslov prvakinj ali v pokalu ali v prvenstvu. Pri igranju v pokalu smo imeli v tistem obdobju kar nekaj težav z boleznimi in so kar tri dekleta nastopila bolna, v finalu prvenstva pa smo igrali res na visokem nivoju, se borili po najboljših močeh, na koncu pa sta odločili daljša klop Celjank in Brazilka Isabela Ramona Lyra Macedo v njihovem moštvu, ki je prevesila jeziček na tehtnici na njihovo stran,« je sezono na kratko opisal glavni trener košarkaric Triglava Gašper Sluga.

»Seveda je bil po zadnjem porazu malce grenak priokus, sploh ker smo večino časa vodili, vendar lahko rečem, da sem ponosen in vesel zaradi prikazane igre v finalni seriji. Marsikoga smo pozitivno presenetili tako z igro kot borbenostjo in željo po zmagi. Kljub temu da smo znova drugi, pa mislim, da ima letošnja srebrna medalja večjo težo kot prejšnje,« je še dodal Gašper Sluga.