Na lesenem podestu je bilo čez zimo urejeno drsališče, zdaj bo na plastični podlagi mogoče rolati. / Foto: Nik Bertoncelj

Namesto drsanja rolanje na trgu

Na montažnem podestu, na katerem je bilo čez zimo urejeno drsališče, bodo otroci lahko rolali.

Jesenice – Na Čufarjevem trgu na Jesenicah so pred zimo uredili drsališče na prostem, ki so ga z navdušenjem uporabljali zlasti otroci.

S koncem zime se je sezona drsanja zaključila, v Zavodu za šport Jesenice pa so se odločili, da lesenega podesta na trgu ne bodo odstranili, temveč bodo na njem uredili igrišče, ki bo še naprej namenjeno mladini.

Tako bo na plastični podlagi v pomladnih in poletnih mesecih mogoče rolati, v prihodnje pa nameravajo organizirati tudi tečaje rolanja.

Vsako sredo od 13. do 15. ure bodo na igrišču obujali stare igre, kot so ristanc, gumitvist, zemljo krast, igre s frnikolami ...

Enkrat mesečno nameravajo pripraviti tudi športno-zabavno popoldne z napihljivimi igrali, zorbingom, poslikavami telesa.

V sodelovanju s cvetličarno Zvonček pa bodo še ta mesec na podest zasadili tudi lončnice in tako polepšali izgled osrednjega jeseniškega trga, so napovedali na Zavodu za šport Jesenice.