Zahvala

V sredo, 16. marca, okoli 10. ure dopoldne nam je zagorel hlev. Iz njega smo rešili vso živino in k sreči tudi sami sebe. V zelo kratkem času nam je na pomoč priskočilo več kot sto ljudi. Požar so gasilci uspešno pogasili, ujeli smo vso živino, ki so jo v svoje hleve vzeli sosednji kmetje, kasneje pa smo bili deležni tudi pomoči pri čiščenju in odstranjevanju pogorišča.

Za nami so dnevi stresa, žalosti in obupa. Hkrati pa nas je bolj kot požar presenetila dobrota ljudi in njihova pripravljenost na pomoč. Brez vaše pomoči in podpore ne bi zmogli.

Zato se iz srca zahvaljujemo vsem sosedom, vaščanom in občanom. Velik hvala vsem gasilcem. Najprej kranjskim poklicnim gasilcem, ravno tako pa tudi vsem prostovoljnim gasilskim društvom: PGD Prebačevo - Hrastje, PGD Šenčur, PGD Voklo, PGD Trboje in PGD Voglje. Za sočutno podporo se zahvaljujemo tudi Občini Šenčur.

Hvala tudi vsem dobrim ljudem, ki ste nam priskočili na pomoč; prinesli ste pijačo in hrano za gasilce in delavce, besede spodbude, finančno pomoč.

Prav pa je, da se imensko zahvalimo tistim, ki so skupaj z nami v gorečem hlevu reševali živino. Hvala vam, Franci Rozman, Brane Jarc, Ana in Martin Vehovec in Bojan Jenko. Skrb za našo živino pa so prevzele kmetije Janeza Stareta, Vida in Janeza Erzarja in Francija Čebaška.

Še enkrat hvala!

Družina Novak, Prebačevo