Drugošolci OŠ Simona Jenka Kranj so pomlad pričakali s sladkimi ptički. / Foto: arhiv šole

Sladki ptički

V okviru projekta Od zrna do kruha so učenci drugih razredov Osnovne šole Simona Jenka Kranj pomlad pričakali s sladkimi ptički.

Drugošolci iz OŠ Simona Jenka so poskrbeli za sladek začetek pomladi, zato so se je še toliko bolj razveselili. Gregorjevo so se namreč odločili praznovati s ptički iz sladkega kvašenega testa, sta razložili učiteljici gospodinjstva Irena Hudobivnik in Nina Koren Maček.

Projekta, ki so ga naslovili Od zrna do kruha, so se v okviru dneva dejavnosti na šoli lotili ob pomoči učiteljic gospodinjstva in razredničark, sodelovalo pa je tudi nekaj učencev izbirnega predmeta sodobna priprava hrane. »Najprej so učenci spoznali, kaj vse je potrebno, da dobimo moko. Opazovali so semena različnih vrst žit in si ogledali pšenično zrno v prerezu,« sta razložili učiteljici gospodinjstva. Nato so drugošolce seznanili še s pripravo kvašenega sladkega testa. Iz njega so po navodilih sami oblikovali sladke ptičke, pri peki pa so jim na pomoč priskočili tudi kuharji. In tako kot nas v naravi ptički razveseljujejo s petjem, so nasmeh na obraze otrok narisali tudi pečeni sladki ptički, sta bili z izvedbo dneva dejavnosti zadovoljni Irena Hudobivnik in Nina Koren Maček. Pečene ptičke so odnesli s seboj domov, da so se z njimi posladkali skupaj z ostalimi družinskimi člani.