Otroci in vzgojiteljice imajo zdaj na voljo velike in po najsodobnejših standardih opremljene igralnice.

Otroci že v novih prostorih

Po pridobitvi uporabnega dovoljenja konec lanskega leta so v vrtcu Agata v Poljanah takoj začeli selitev, tako da so z novim letom otroci že prišli v nove in sodobno opremljene igralnice.

Poljane – V Poljanah so se v začetku januarja razveselili novih prostorov vrtca Agata pri Osnovni šoli Poljane. Gradnja vrtca je predstavljala največjo investicijo občine v vrtčevske prostore v zadnjih dvajsetih letih. Skupna vrednost projekta je znašala dobrih 2,5 milijona evrov, pri čemer so na razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobili skoraj 761 tisoč evrov nepovratnih sredstev, še 280 tisoč evrov pa je prispeval Ekosklad, ker gre za nizkoenergijski objekt. V vrtcu so pridobili šest novih igralnic, poleg tega pa so uredili še dve nadomestni učilnici ter spremljajoče prostore za delovanje vrtca in šole.

»Posebno nas veseli, da sta se po dvanajstih letih gostovanja v Lovskem domu v vrtec vrnila dva oddelka starejših otrok,« je poudarila ravnateljica Osnovne šole Poljane Metka Debeljak in pojasnila, da je organizacija dela v vrtcu zdaj bistveno lažja, ko so spet vsi združeni pod eno streho. Veliko lažje je zdaj tudi za starše, ki imajo v vrtcu več otrok, saj jim jih ni treba voziti na dve lokaciji. V novem vrtcu, kjer so po besedah Metke Debeljak pridobili skoraj 900 kvadratnih metrov dodatnih površin, je ta čas 179 otrok, ki so razporejeni v enajst oddelkov. Po novem imajo na voljo sodobno opremljene igralnice z veliko dnevne svetlobe, vse igralnice imajo tudi izhod na pokrito teraso, obenem pa otroci veliko časa preživljajo na dveh zunanjih igriščih, saj so obnovili del starega in uredili še novo. Poskrbeli so še za zadostno število parkirnih mest za obiskovalce. »Moram pohvaliti občino, ki je res strokovno in profesionalno pristopila h gradnji novega vrtca in ves čas gradnje skrbela za nadzor kakovosti,« je zadovoljna Metka Debeljak. Do konca januarja bodo odpravili še zadnje pomanjkljivosti, takrat pa bodo začeli uporabljati tudi lasten vhod v vrtec, saj ta čas do vrtca dostopajo še skozi šolski vhod.