Električna minibusa že od jeseni vozita po Škofji Loki.

Agata in Jurij sta zelo zaposlena

V Škofji Loki od septembra vozita mestna električna minibusa – Jurij in Agata. Uporabniki so s prevozi zadovoljni.

Škofja Loka – Oba električna minibusa sta prilagojena prevozu starejših in gibalno oviranih oseb, saj je njuna uporaba v prvi vrsti namenjena manj mobilnim in ranljivim skupinam prebivalcev, seveda pa se z njima lahko pelje vsakdo.

Vozili omogočata predvsem povezavo med območji, ki niso dostopna z obstoječim javnim prevozom. Storitev prevoza izvaja Javno podjetje Komunala Škofja Loka v sodelovanju z Društvom Sožitje Škofja Loka, storitev pa je za zdaj brezplačna. Minibus vozi od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro ter ob sobotah med 8. in 14. uro. Vstop in izstop na minibus je mogoč kjerkoli znotraj območja izvajanja prevozov, saj krožna vožnja poteka med tržnico na Partizanski cesti, Trgom pod gradom in parkiriščem Tehnik ter spet nazaj do tržnice, pri čemer uporabniki z dvigom roke minibus ustavijo kar med vožnjo. Prevoz si je mogoče zagotoviti tudi s klicem na telefonsko številko 051 444 760.

»Pred kratkim smo imeli sestanek z odgovornimi v zavodih oziroma institucijah, ki so redni uporabniki prevoza z Agato in Jurijem, in rečem lahko, da je bilo zelo veliko pozitivnih mnenj. V prid prevozom govori tudi število uporabnikov, saj so v prvih treh mesecih zabeležili 8750 potnikov. Seveda si nekateri želijo tudi daljše linije in še pogostejših voženj, kar se bomo trudili zagotoviti. Že sedaj pa lahko rečem, da so ključni partnerji pri vzpostavitvi prevoza zelo zadovoljni, saj so prevozi omogočeni do ustanov, ki jih največ uporabljajo. To so zdravstveni dom, Center za socialno delo, Varstveno-delovni center, Center slepih, slabovidnih in starejših, šole, glasbena šola in mestno jedro,« pravi škofjeloški župan Tine Radinja in pojasnjuje, da želijo okrepiti tudi prevoze na klic. S temi prevozi se je moč peljati tudi do Loškega gradu in po drugih opravkih v mestu in okolici.