Kapetan Jure Dolenec je na Madžarskem doživel eno največjih razočaranj v reprezentančni karieri. / Foto: Gorazd Kavčič

Razočarani s prvenstva

Po porazu proti Dancem in nato še Črnogorcem ter tretjim mestom v skupini A so naši rokometaši v začetku tedna razočarani zapustili madžarski Debrecen, namesto v Budimpešto, kjer se nadaljuje evropsko prvenstvo, pa so prišli domov.

Po razočaranju na evropskem prvenstvu je vodstvo Rokometne zveze Slovenije že naredilo prve poteze. Na izredni seji se je sestalo predsedstvo, ki je selektorju Vranješu podalo nezaupnico. Obenem so z njim dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Na seji so razpravljali tudi o izbiri novega selektorja in njegovega strokovnega štaba. Novo ime na čelu slovenskih rokometašev naj bi bilo znano v prihodnjih nekaj tednih.

Kranj – Slovenski rokometaši so po zmagi nad Severno Makedonijo s 27 : 25, doživeli poraz proti Dancem s 23 : 34, zato je na ponedeljkovem obračunu v tretjem krogu skupine A za nadaljevanje prvenstva štela le zmaga nad Črnogorci.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so v prvem delu tekme imeli nadzor nad tekmeci, na odmor pa so odšli z vodstvom 13 : 10. V nadaljevanju tekme so naredili preveč napak tako v obrambi kot napadu, zastreljali pa so tudi zadnje tri sedemmetrovke. Na koncu so Črnogorci slavili z rezultatom 27 : 25.

S tretjim mestom v skupini A se tako Slovenija drugič v svoji zgodovini ni prebila v drugi del evropskega rokometnega prvenstva, iz skupine A pa sta napredovali Danska in Črna gora.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na zadnji tekmi najučinkovitejša kapetan Jure Dolenec in Tilen Kodrin, saj sta dosegla vsak po šest golov.

»V Debrecenu nismo prikazali niti ene prave tekme, nismo izkoristili svojega potenciala. Poraz je izjemno boleč. Tokrat sem doživel eno največjih razočaranj v svoji reprezentančni karieri,« je po končanem evropskem prvenstvu povedal 33-letni Škofjeločan Jure Dolenec in dodal, da bo treba o vsem skupaj temeljito razmisliti in videti, kako naprej.

Na Madžarsko je odpotoval še en gorenjski reprezentant, in sicer Škofjeločan Aljaž Pajntar, ki je bil še pred začetkom prvenstva pozitiven na testu na koronavirus, tako da v vratih naše reprezentance ni dobil priložnosti.