Jakov Fak z rezultatom sezone

Kranj – Po nedeljski zasledovalni tekmi svetovnega pokala v biatlonu v Ruhpoldingu so vendarle bolj veseli tudi v slovenskem taboru. Jakov Fak je z osmim mestom dosegel rezultat sezone, potem ko je napredoval kar za 31 mest. Dokazal je, da še vedno spada med najboljše na svetu.

»Današnja tekma je bila končno takšna, kot sem jo dolgo časa pričakoval, a mi telo ni dopustilo več od tistega, kar je bilo. Veliko bolj sem zadovoljen s tekom oziroma občutki na tekaškem delu kot s samim streljanjem. Je pa bilo tudi na strelišču zelo dobro. Želim si, da bi bile tudi naslednje tekme takšne in bom lahko tekmoval na višjem nivoju, kot sem do sedaj,« je bil zadovoljen Fak. Rezultat je prišel pravi čas, saj se bližajo olimpijske igre. To je poudaril tudi glavni trener Janez Marič. Biatlonce pred olimpijskimi nastopi čakajo še tekme svetovnega pokala v Antholzu.

Na Pokljuki, ki v letošnji zimi tekem svetovnega pokala ne bo gostila, pa so pretekli konec tedna potekale tekme pokala IBU za mlajše člane. Jutri nadaljujejo z odprtim prvenstvom IBU v biatlonu prav tako za mlajše člane. Obveščajo, da zato še do 23. januarja ne bo možna uporaba tekaških prog, stadiona in strelišča na Rudnem polju ter tekaške proge proti planini Konjščica.