Hokejisti Triglava so že v polfinalu

Bled – V torek se je druga četrtfinalna tekma članskega državnega prvenstva med Celjem in Slavijo Junior končala z zmago slednje s 3 : 4. S prednostjo v zmagah 2 : 0 so se tako hokejisti Slavije Junior kot prvi uvrstili v polfinale članskega državnega hokejskega prvenstva.

V sredo so drugo tekmo odigrali še hokejisti MK Bled in Triglava. Po izenačeni igri, v kateri so imeli terensko premoč triglavani, se je tekma na Bledu po rednem delu končala neodločeno 2 : 2. Tako je o zmagovalcu odločal podaljšek, v katerem so Kranjčani že po treh minutah in pol dosegli zadetek in zmagali z 2 : 3 (1 : 1, 1 : 1. 0 : 0, 0 : 1) ter si zagotovili igranje v polfinalu. Na dve dobljeni tekmi se bodo v polfinalu pomerili s hokejisti Slavije Junior. Prva tekma bo v Zalogu v Ljubljani v torek, 18. januarja, druga nato v Kranju v ponedeljek, 24. januarja, morebitna tretja pa v sredo, 26. januarja, ponovno v Ljubljani.

Drugi polfinalni par bo znan v ponedeljek, ko bodo tekmo na Jesenicah odigrali hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in Maribora, v Ljubljani pa se bosta pomerili SŽ Olimpija in Hidria Jesenice.